Accumulatiestrategie in trendanalyse XTZ

foto van scherm btc USDT en MACD en EMA

De inhoud van deze accumulatiestrategie in trendanalyse XTZ is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en bevat pertinent geen advies. Handelen in cryptocurrencies of andere beleggingsproducten brengen risico’s mee. Vraag er naar bij uw beleggingsadviseur. #disclaimer

Dit is er eentje voor mijn watchlist waarop ik de accumulatiestrategie toepas. Een strategie waaraan ik mij doorgaans houd als de cryptocurrency op lange termijn nog in een bulltrend verkeert, maar op een kortere termijn aan het accumuleren is. (accumuleren = zijwaarts, zonder duidelijke bull of bear beweging)

XTZ is een typisch voorbeeld van een mooie trade. De duur tussen het moment van kopen tot het moment van verkopen ligt tussen de drie tot zes maanden. De trend lijkt nog steeds bullish. Vaak wordt mij in dit soort situaties gevraagd of ik opnieuw instap, omdat de trend bullish is. Typisch de gedachte van een ‘bullish mind’. Mijn antwoord is nee, maar dit is er wel een voor mijn watchlist.

technische analyse met aantekeningen op een prijsgrafiek

 

Accumulatiestrategie

Is de strategie die ik toepas bij cryptocurrencies met een grafiek als hierboven, waarbij de volatiliteit aanzienlijk kan zijn is als volgt. De reward is 30%+, maar het risico is op dit moment ook 30% +. Als eerst plaats ik deze crypto op mijn watchlist en dagelijks kijk ik naar de voortgang van deze munt. Ik wacht tot dat de munt flink daalt. Het liefst een zogenaamde uitverkoop, waarbij de munt binnen enkele dagen 30% of meer daalt in prijs. Soms zelfs sneller.

Het liefst koop ik rond de diagonale witte lijn. Als na een plotselinge daling de koers weer stijgt en daarna opnieuw daalt, dan koop ik bij. Ik focus mij op lage kosten in een stijgende trend.

Mijn stoploss ligt dan onder de witte lijn en schuit met de lijn mee naarmate de tijd vordert.

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *