Ben je er klaar mee om geld te verliezen met traden?

Klaar mee geld te verliezen stofzuiger met dollars

Voor ik hier op inga nog even dit:

a.s. zaterdag (13 juli 2024) spreek ik live in Brasschaat. Ik leg alles uit wat erbij komt kijken als je stressvrij wilt traden.

Ik leer je hoe je een plan maakt, hoe je FOMO kunt voorkomen, hoe je een stoploss op de enige juiste manier plaatst, zodat je voorkomt vroegtijdig uitgestopt te worden, en nog veel meer!

In Jip en Janneketaal: ik leer je precies wat erbij komt kijken om te handelen in cryptocurrency en hoe je zorgt dat je het gestructureerd doet, zodat je consistent winst kunt maken.

Meer info en tickets: https://tradingdutch.com/party

(De tickets zijn overigens maar 27,- en daar krijg je nog pizza en cocktails voor ook!)

Jij bent er klaar mee!

Er kunnen verschillende oorzaken zijn als je geld verliest met het handelen in cryptocurrency.

Meestal vraag ik eerst: wat heb je er al aan gedaan?

Kijk, als je gewoonweg geen kennis hebt van wat je aan het doen bent, dan is het logisch. Maar heb je dat wel dan is het belangrijk eens naar je proces te kijken. Zit er structuur in? Heb je een plan? Volg je dit plan? Heb je een passende strategie? Durf je verlies te maken?

Een plan hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn hoor. In mijn training die ik a.s. zaterdag live geef in Brasschaat leg ik de nadruk op “Keep it simple” en laat ik zien hoe je in vijf minuten al een gestructureerd en bruikbaar plan maakt. Een plan is niets meer of minder dan weten wanneer je wilt instappen en weten wanneer je wilt uitstappen.

Lees even door want onderaan vind je een link naar maar liefst VIER GRATIS TRAININGEN over dit onderwerp.

Consistente winst

Dat moet je streven zijn. En consistente winst maken leer je niet uit een cursus of training. Traden leer je door te traden. Maar waarom volg je dan een training? Een training geeft je een leidraad en structuur en als je deze volgt maakt het dat je al consistent aan het traden bent. Nu nog de winst. En winst ga je maken doordat je een gestructureerd plan en strategie consistent toepast en daarmee enorm veel ervaring op doet.

Ivesteer in je toekomst laptop

De beste metafoor die ik kan geven is het te vergelijken met een salestraining. Stel je werkt op de salesafdeling van een groot bedrijf en je belt klanten af. Na het volgen van een salestraining ben je nog geen topverkoper. Alles wat je geleerd hebt moet je in de praktijk gaan toepassen honderden klanten afbellen om ervaring op te doen. Op een gegeven moment ga je de klant aanvoelen en dan komt je salestraining van pas, doordat je een leidraad hebt die je kunt volgen. Uiteindelijk vind je een manier die het beste bij jou past.

Zo gaat het ook met traden. Nadat je honderden trades hebt geplaats, ga je de markt aanvoelen en ontwikkel je een eigen tradingstijl. Een gedegen training is noodzakelijk, omdat je een leidraad hebt die je kunt volgen. En, net als in de sales, als je een coach in de hand neemt dan versnel je het proces en kun je in een aantal maanden al waar je anders twee jaar over doet.

Passende strategie

Waar het vaak fout gaat is dat men een strategie heeft geleerd in een cursus en die toepast op een markt die totaal niet geschikt is voor deze strategie. Het makkelijkst uitleggen gaat aan de hand van de zogenaamde Break Out-strategie. Even in het kort: in de technische analyse bekijk je waar de candlesticks weerstand vinden (het plafond) en op het moment dat de prijs door deze weerstand heen breekt stap je in om zo mee te liften in de opgaande markt.

Deze strategie pas je eigenlijk alleen maar toe in een opgaande markt. Dus een markt waarvan de overgrote trend (de trend die je ziet als je uitzoomt) opwaarts is. Tijdens deze opwaartse trend zijn er correcties. Dat is waar de prijs stagneert en weer een stukje naar beneden gaat. Na de correctie kan er een breakout volgen waar je gebruik van maakt.

Ik zie heel vaak mensen die deze strategie hebben geleerd het toepassen in een neerwaartse markt! En dat is niet oké. In een neerwaartse markt heb je een andere strategie nodig. En in een zijwaartse markt ook.

Mocht je het niet helemaal volgen wat ik hier schrijf is het handig om mijn training Technische Analyse fundamentals te volgen, zodat je de basis van het maken van een technische analyse begrijpt.

Belangrijke boodschap

Wat ik je in ieder geval wil meegeven is dat traden niet iets is wat je even in een cursus leert. Je moet het echt willen leren en jezelf een doel stellen, zodat je binnen twee jaar het dusdanig onder de knie hebt dat je daadwerkelijk meer winst dan verlies maakt en vermogen aan het opbouwen bent.

Traden is geen hobby die je doet wanneer het uitkomt. Traden is een serieuze business en een waarmee je goed geld kunt verdienen.

En het leuke is dat je deze business wel naast je bedrijf en drukke gezinsleven kunt opbouwen! Met de juiste kennis, plan en strategie kun je heel goed traden met 3 – 4 uur per week.

Ben jij bereid te doen wat nodig is?

Gratis trainingen

Op mijn website heb ik een viertal gratis trainingen voor je klaarstaan waar je bij kunt als je bent ingelogd. Heb je nog geen account, dan kun je deze gratis aanmaken.

Training: Professionele Entries

Waar in de grafiek vind je het instapmoment en hoe voorkom je dat je instapt, terwijl de prijs daarna naar beneden kukelt? #FOMO
Daar zijn een aantal simpele regels voor. Het belangrijkste is dat je het “Gebied van Waarde” leert herkennen in een grafiek. In deze video leg ik uit hoe ik dat doe. 

Training: Professionele Stoploss

Herken je dat? Dat je netjes een stoploss hebt geplaatst en deze wordt geraakt, terwijl daarna de markt doorgaat in de trend die je had bedacht, alleen jij zit niet meer in de trade? 
In deze video leg ik uit wat je bent vergeten bij het bepalen van je stoploss.

Mindset Training 1

Veel wannabe traders hebben een soort geromantiseerd beeld van een trader en denken hun maandelijkse inkomen uit het traden te kunnen halen. Ik ben de laatste die beweert dat het niet mogelijk is, maar het is maar voor heel erg weinig mensen weggelegd. In deze video leg ik je uit waarom en hoe ik hier zelf mee omga.

Mindset Training 2

Traden gaat verder dan het zien van patronen en indicaties in je technische analyse. Het gaat om een gevoel dat je moet ontwikkelen. Het anticiperen op de anticipaties van andere traders. Als je dat spel begint te begrijpen, dan wordt traden zo ontzettend leuk!

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *