Binance Review
Binance is een van de laaste nieuwe cryptocurrency exchanges met een focus op crypto-to-crypto-handel. Het platform wint enorm aan populariteit blockchain-community dankzij het indrukwekkende aanbod aan crypto’s en de lage trading fees!
Hoewel het bedrijf slechts enkele maanden geleden werd gelanceerd (via ICO), wordt de exchange al gepromoot als een goed alternatief voor Bittrex en Bitfinex.
Binance Algemene Informatie
Hoe het werkt
Om te handelen heb je twee opties op Binance: Basic en Advanced. Ik zal eerst iets vertellen over de basisvariant, maar je kunt verderop e.a. over de geavanceerde optie lezen. Er zijn niet veel verschillen tussen de twee weergaven, behalve de look and feel en het kunnen uitvoeren van meer gedetailleerde technische analyse in de geavanceerde weergave.
Zelfs de basisweergave is vrij complex en niet ideaal als je net begint te traden. Het is duidelijk dat Binance niet is gemaakt voor de beginnende belegger. Het hoofddashboard heeft verschillende grafieken inclusief de orderboeken, een candlestickdiagram en handelsgeschiedenis. Er is ook een diepteschema van de orders die je kunt bekijken op een afzonderlijk tabblad naast de candlestickdiagram.
Om te beginnen met handelen moet je eerst geld op je account storten. Zodra er geld op jouw account staat kun je beginnen met handelen. Navigeer naar het handelsdashboard door op “Basic” te klikken onder het tabblad “Beurs” in de linkerbovenhoek.
Op Binance kun je nu nog alleen limiet- en marktorders maken. Met de complexiteit van de interface zou ik verwachten dat er meer geavanceerde handelsopties zijn, maar dit kan altijd nog worden toegevoegd naarmate het bedrijf doorontwikkeld en groeit.
Handelskosten
Binance rekent momenteel een vast tarief van 0,1% voor elke transactie. Voor een exchange die geen staffel gebruikt is dit een van de laagste tarieven die ik heb gezien.
Als je vervolgens de fee betaalt met hun eigen token (BNB) ontvangt je nog eens een korting van 50% op de handelskosten, waardoor deze wordt verlaagd naar 0,05%. Door deze korting heeft Binance de laagste tarieven in de branche.
Beschikbare cryptocurrencies
Binance heeft een uitgebreide selectie cryptos met te verhandelen tegen de Bitcoin, Ethereum en Tether. De te verhandelen crypto’s zijn onder andere:
• Ark
• Bitcoin
• Bitcoin Cash
• Bitcoin Gold
• scheutje
• EOS
• Ethereum
• Ethereum Classic
• IOTA (Binance is een van de slechts twee grote exchanges waar je IOTA kunt kopen)
• litecoin
• Neo
• OmiseGo
• + ruim 350 cryptos
Binance is zeer geliefd onder traders, omdat ze cryptos aanbieden die vaak niet op andere exchanges staan zoals Bitcoin Gold, IOTA en Walton Coin.
Limieten
Binance is strikt een exchange van cryptocurrency, dus je kunt niet tegen fiatvaluta handelen.
Je kunt alleen cryptos storten, maar er is geen limiet op het bedrag dat je kunt storten. Ook zijn er geen kosten verbonden aan stortingen.
Het bedrag dat je dagelijks kunt opnemen wordt bepaald door in hoeverre je jouw account hebt geverifieerd. Zonder verificatiedetails in te voeren staat jouw account op niveau 1 en kun je maximaal voor 2 BTC aan cryptocurrency per dag opnemen.
Om te worden geclassificeerd op Niveau 2 dien je of tweefactorauthenticatie via SMS of Google Authenticator inschakelen. Daarnaast dien je de volgende gegevens op te geven:
• Voornaam
• Achternaam
• Geslacht
• land
• Paspoort ID
• Paspoort foto
• Selfie met paspoort
Met het verificatieniveau op 2 gaat de dagelijkse opnamegrens omhoog tot 100 BTC.
Bedrijf Trust
Ik ben de laatste tijd steeds meer geïnteresseerd geraakt in Binance, omdat ik keer op keer op forums lees dat Binance het betere alternatief is voor Bittrex. Communityleden lijken zeer gesteld te zijn op deze exchange.
Binance is een van de nieuwste exchanges in de branche. Het bedrijf heeft afgelopen juli (2017) ongeveer $ 15 miljoen opgehaald met een ICO en heeft meteen 20.000 geregistreerde gebruikers verworven als onderdeel van de ICO.
Changpeng Zhao, CEO van Binance, heeft een indrukwekkend cv met jarenlange ervaring in cryptocurrency. Hij was Head of Development bij Blockchain, mede-oprichter en CTO van OKCoin en de oprichter en CEO van BijieTech voordat hij aan Binance werkte.
Fund Security
Informatie over de beveiliging van de fonds is niet beschikbaar op de Binance-website en ik heb niets kunnen vinden op fora die erop betrekking hebben. Dit is niet echt een goed teken en ik raad je aan voorzichtig te zijn als je besluit deze exchange te gaan gebruiken. Maar dat geldt voor alles wat cryptocurrency gerelateerd is.
Klantenondersteuning
In vergelijking met andere exchanges blijft de support op Binance nog wat achter. Er is een korte lijst met veelgestelde vragen die niet veel vragen beantwoorden die ik had toen ik het platform gebruikte. De vertaling naar het Nederlands is niet heel netjes. Inmiddels is er wel een support pagina, maar ik heb deze nog niet hoeven gebruiken en kan hier dus geen update over geven.
Omdat de website oorspronkelijk in het Chinees is geschreven en naar het Engels is vertaald en vervolgens in het Nederlands, zijn er delen (met name in de ondersteuningssectie) die verwarrende grammaticale fouten bevatten of ongewone woorden. Ik geef Binance het voordeel van de twijfel, omdat het bedrijf jong en zeer indrukwekkend is. Daarnaast ondersteunen ze al vroeg meerdere talen.
Je kunt een supportticket indienen via een online formulier waar je per e-mail een reactie op ontvangt. Op de officiële Binance Reddit-pagina staat dat een ticket niet wordt beantwoord door een willekeurige agent, maar door iemand die integraal deel uitmaakt van het bedrijf en die het systeem dat je gebruikt kent.
Conclusie
Sinds kort maak ik, naast andere exchanges ook gebruik van Binance. Ik neem de niet altijd handig gekozen vertaling voor lief. Wel waarschuw ik er voor dat handelen in cryptocurrencies meer risico’s met zich meebrengt. Beleg alleen met geld dat je kunt missen. Verdeel je porfolio over meerdere exchanges.
Wanneer je de risico’s accepteert zijn vele crypto’s en lage fee’s op Binance zeer interessant en je zult merken dat het het risico waard is om de exchange te gebruiken.
Dit artikel van Fabian Leferink verscheen eerst op Coincentral.com
Reacties