“Bitcoin is onzin. Je stopt je geld in lucht”

Onderstaand artikel over Bitcoin is onzin gaat over hoe ik het op dit moment interpreteer. Dit artikel bevat geen advies. Het risico om snel geld te verliezen is groot vanwege de volatiliteit van (crypto)valuta of effecten. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe de (crypto)valuta of de effecten waarin u handelt werken en of u zich het grote risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen. Lees de disclaimer.

Een van mijn leerlingen attendeerde mij vandaag op een artikel dat verscheen op de Belgische nieuwssite HLN.

Bitcoin is onzin

Financieel Expert Pascal Paepen (Thomas More Hogeschool en KU Leuven) heeft cryptomunten altijd onzin genoemd. Er wordt gesproken over de bubbel die op barsten staat.

“Fabian, moeten we dit artikel geloven?” wordt mij gevraagd.. Uhmm.. ik ben geen helderziende.. 😄Maar weetje.. voor mij maakt het niet zoveel uit of het waar is of niet.

Op het moment dat BTC sterk daalt, dan handel ik niet meer. In de technische analyse zie je dit aankomen en anticipeer ik hierop. Vervolgens bij een onzekere markt houdt ik mijn portefeuille vast in USD of Euro en handel ik niet meer. Wellicht hooguit één gematigde trade. Dus of BTC nu onderuit gaat of niet, voor mijn portefeuille maakt dat niet veel uit. In die zin, dat als BTC in een bulltrend komt, dan neem ik meer posities in en vergroot ik mijn vermogen in mijn portefeuille.. Dat dan weer wel.. 🤔

Je stopt je geld in lucht

Maar even terug naar het artikel van Pascal Paepen. Mijn persoonlijke mening? Nee, ik denk niet dat het klopt.

Dit soort berichten verschijnen altijd in een bear market. In een bull market kijken ze meestal wel uit om te roepen Bitcoin onzin is. Precies andersom geld dat ook. Als we straks in een bull market zitten dan wordt ik door zo ontzettend veel mensen aangesproken over hoe leuk het is om te handelen en dat ze succesvol zijn met handelen.

Maar ze zijn helemaal niet succesvol met handelen! De markt gaat gewoon omhoog en jij zit er in.

Als de markt naar beneden gaat zijn ze stil en wachten maar weer af. Ja.. het is voor de lange termijn. krijg ik dan als antwoord als ik vraag hoe het gaat. Jammer hoor, denk ik dan.

Investeer eerst in kennis

Als je nou eerst eens investeert in de kennis en kunde rondom het handelen, dan zou je portefeuille er toch zo anders uitzien!

  • Ten eerste: de basis van je portefeuille is Euro of Dollar.
  • Ten tweede: je handelt in crypto (met een gedegen strategie) om de Euro of Dollar in je portefeuille te vermeerderen
  • Ten derde: in een bear market handel je vele malen minder. Misschien maar hooguit 1 trade, of misschien trade je helemaal niet.
  • Ten vierde: als de bear markt dan daadwerkelijk inzet dan heb je jouw trades uiteraard al afgesloten, omdat je over gedegen kennis beschikt.

Je beschikt over gedegen kennis, omdat het belangrijk is dat het geld in je portefeuille altijd veilig blijft. Dat is mijn eerste regel. BESCHERM ALTIJD JE PROTEFUILLE.

Hoe trade je in een bear market?

In een bear market kijk ik alleen of ik een goede trade kan vinden om in de neerwaartse beweging de swing up te pakken met een long trade. Één trade. Meer niet. De rest van mijn portefeuille staat veilig in Euro of USD. Afhankelijk van de setup is het bedrag dat ik stop in die ene trade beperkt tot zeer beperkt. Minder dan de 2% en 6% regel!

Shorten

In een bear market kun je ook shorten. Maar dit doe je alleen vanuit het gebied van waarde en niet zomaar bij een breakdown van support. Shorten gaat doorgaans in combinatie met een hefboom (leverage of margin traden). De kans dat je je inleg dan kwijt bent is bij shorten, ten opzichte van het reguliere long gaan, wèl aanwezig! Je hebt naast voldoende kennis ook gedegen ervaring nodig. Dan kom ik weer op de eerste regel: BESCHERM ALTIJD JE PROTEFUILLE! Voldoende kennis en ervaring hoort daar ook bij.

Aan alle dingen komt een eind

Zitten we weer in een zijwaartse markt (na een bear market), dan plaats ik wellicht een of twee trades meer. Gaan we vervolgens naar de bull market dan pas ik mijn strategie daar op aan en heb ik mogelijk een trade of zes lopen. Maar nooit of te nimmer laat ik mijn portefeuille volledig risico lopen. Handelen is voor de lange termijn. Aan het einde van het jaar wil ik groei van mijn vermogen zien!

De koop en hoop strategie

Veel mensen kopen, zonder dat zij kennis van zaken hebben, cryptomunten. Zij passen de koop en hoop strategie toe. Ze zijn blij als de markt stijgt en denken dat ze het goed doen. Daarna wordt de rekening gepresenteerd. Na een artikel zoals ‘Bitcoin is onzin’ durven zij helemaal niet meer te handelen en stoppen wellicht helemaal.

Gemiste kans!

Begrippenlijst traden love to learn

Als ze nou geïnvesteerd hadden in een gedegen training, voordat ze gewoon maar wat aankochten… Dan had hun trading avontuur er zo anders uitgezien. Je stapt toch ook niet een auto in zonder dat je les hebt gehad?

Op tradingdutch.com heb ik een training voor je klaar staan om stap voor stap te leren hoe je nou echt moet handelen. Ondanks deze training zeer duidelijk en intuïtief is en je bovendien wordt voorzien van templates, stappenplannen en strategieën, weet ik uit ervaring dat het heel lastig is op het moment dat je echt gaat traden. Daarom bied ik een mentoring programma voor ondernemers die gecommitteerd zijn zelfstandig te willen leren handelen!

Kijk eens op TrustPilot wat anderen er van vonden!

Succes! 👊🏻

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *