Bitcoin naar de maan! Moet ik instappen?

raket maan wolken

Onderstaand artikel over “Bitcoin naar de maan” gaat over hoe ik de markt op dit moment interpreteer. Dit artikel bevat geen advies. Het risico om snel geld te verliezen is groot vanwege de volatiliteit van (crypto)valuta of effecten. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe de (crypto)valuta of de effecten waarin u handelt werken en of u zich het grote risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen. Lees de disclaimer.

“het gaat goed hè?” …  “met de Bitcoin”, zeggen blije gezichten tegen me als de Bitcoin weer eens een stijging laat zien.

Meestal reageer ik in de trant van: “hm, t gaat altijd goed”.

Ik stoor mij eigenlijk aan opmerkingen als “Bitcoin naar de maan” of “het gaat lekker hè?!”. Deze uitspraken bevatten emotie. De serieuze trader doet er alles aan om géén emotie te voelen bij alles wat met traden te maken heeft.

Geen emotie is vrij onmenselijk.. Daarom is traden ook rete moeilijk en is het, voor mij, een blijvende oefening.

Gaat Bitcoin naar de maan?

Geen idee. Ik ben niet helderziend. Ik denk er niet eens over na om deze vraag te beantwoorden, maar kijk ik wat er gebeurd op de live market. Daar anticipeer ik op.

Ik heb een plan en handel volgens dit plan. Heel strikt. Dit is naar mijn mening de enige manier om op de lange termijn een consistent winstmakende trader te zijn.

bitcoin grafiek all time high 2020
Bitcoin in Price Discovery december 2020

Bitcoin is op dit moment zijn prijs aan het ontdekken (price discovery), zoals dat genoemd wordt. Ik kijk aan de zijlijn toe, zonder emotie.

Ik vind het pas interessant worden op het moment dat er een marktstructuur ontstaat. Dan start ik mijn technische analyse op zoek naar een edge.

Er zijn naast Bitcoin veel meer cryptocurrencies met een hoog handelsvolume die hele interessante bewegingen maken. Ik beperk mij zeker niet alleen tot Bitcoin. Sterker nog, de laatste maanden handel ik voornamelijk in andere munten.

Hey Fabian, ik moet nu maar eens Bitcoin kopen toch?

Is ook een vraag die ik regelmatig krijg. Gek genoeg krijg ik deze vraag alleen als de prijs van Bitcoin hoog is en lijkt verder te stijgen.

What happend to: “Buy low and sell high”?

Goed, ik weet niet wat de markt doet en ik ben geen adviseur. Ik kan je alleen vertellen wat ik doe, en dat is “niks”.

Met een munt die sterk aan het stijgen is doe ik niks, tenzij ik al gekocht heb op het moment dat de prijs laag was natuurlijk. Dan monitor ik wanneer de trend stopt.

Ik wacht en dat is waar voornamelijk het leven van een trader uit bestaat, behalve als je een day trader bent. Daytraden vind ik veel te stressvol.

Mijn favoriete grafiek is die van vierdagen, dus waar elke candlestick een periode van vier dagen weergeeft. Stressvrij traden. Traden in slow motion 😉

Maar wat moet ik nu doen?

Zoals gezegd, ik ben geen adviseur. Ik kan je alleen vertellen wat ik zou doen.

Heb je Bitcoin? Mooi! Ik zou wachten tot de opwaartse trend doorbroken is en dan mijn winst pakken.

Heb je geen Bitcoin? Mooi! Dan heb je waarschijnlijk budget over om te investeren en zou ik wachten tot er een marktstructuur ontstaat, bij een ander muntenpaar, waarbij ik voldoende historische informatie heb om ook mijn target te bepalen.

Op dit moment heb ik geen enkel aanknopingspunt om mijn target voor Bitcoin te bepalen, behalve een paar roeptoeters op het internet dit beweren dat Bitcoin de 100.000 of zelfs meer gaat halen.

Ik zeg niet dat het onmogelijk is, zeker niet. Ik heb er geen mening over. Voor mij is het niet voldoende om een goed onderbouwd target te bepalen.

Bitcoin vind ik weer interessant op het moment dat de prijs lager is, dan bedoel ik tenminste richting de $13,000, of als er een nieuwe, goede marktstructuur ontstaat.

Dit is mijn mening nu en kan zomaar weer veranderen als de markt veranderd.

Mijn advies

Wil je echt consistent winst maken met traden? Ga er voor! Ontdek wat voor een trader jij bent. Technische analyse, fundamentele analyse, cryptocurrencies, Forex, aandelen, waar ligt jouw interesse?

Traden is het hard werken! Dagelijks er mee bezig zijn, studeren en bestuderen. Iedereen die je anders vertelt liegt!

Overal waar je leest dat na het volgen van hun training of cursus over traden je een succesvolle trader bent liegt ook! Of althans, vertelt niet de volledige waarheid.

Het belangrijkste van een trader is controle over jezelf hebben. Discipline! (download gratis het e-book “The Miracle of Discipline” op mijn boekenpagina onder de sectie “Voor je trading skills”)

Het ontwikkelen van een tradersmindset is het moeilijkste van alles. Dit lukt je alleen als je er volledig voor gaat.

Volg trainingen, kijk YouTube. Er is onnoemlijk veel te vinden. GRATIS!

Stuur mij een privé bericht als je vragen hierover hebt of graag meer informatie wilt. Ik kan je een aantal links sturen naar (gratis) trainingen en waardevolle video’s waarvan ik denk dat ze goed zijn.

Video’s die mij geholpen hebben.

Let op, mijn focus ligt wel op de technische analyse, hierover kan ik je informatie geven.

Je kunt altijd nog betalen voor een training als je het niks vint 🙂

Vond je het een leuk artikel? Geef het dan een like of deel het!

Je kunt hieronder ook een reactie achterlaten als je opmerkingen of vragen hebt.

Ik wens je heel veel trading succes ????

Fabian

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *