Bitcoinautomaat

Afgelopen weekend op het Hackers Congress Paralelni Polis konden de deelnemers Red Bull uit de automaat trekken en betalen met Bitcoin. Het driedaagse hacking congres gesponsord door het Institute of Cryptoanarchy werd gehouden in Holešovice, in de buurt van Praag.

red-bull-bitcoinautomaat

De bitcoinautomaat op het hackers congres is een van de vele concepten die Red Bull heeft bedacht om de aandacht te van deze generatie te trekken.

Hackers Congress Groeit

Het Tsjechische hackers congres, nu voor de derde keer, liet honderden technologie enthousiastelingen, cryptoanarchists en activisten met elkaar netwerken. Het doel van het congres is nieuwe manieren voor digitale vrijheid en decentralisatie, die voordelen bieden aan de digitale valuta, te ondersteunen.

Om decentralisatie en cryptoanarchy te bevorderen moedigt het congres aan om te betalen met bitcoin. Voor degenen die geen bitcoins hadden, voorziet het evenement hen in een handleiding over hoe ze te krijgen. Deelnemers kregen ook de mogelijkheid om te betalen met een creditcard of PayPal, dat een 5% transactiekosten met zich meebracht.

Op het evenement kwamen ongeveer 60 sprekers, volgens de website. Sprekers waren onder anderen Andreas Antonopoulos, auteur van “Mastering Bitcoin en het internet of Money” en Felix Weis, ‘s werelds Bitcoin reiziger.

Thema’s waren: de vrijheid en “cryptoanarchy”; gedecentraliseerde economie en cryptogeld; politieke kunst en hacking; en wetenschap en technologie.

Onder andere kon men een 3D geprinte modeshow door FashionSTL bezoeken en deelnemen aan een hacker talentenjacht door Ultrahack, waren er meerdere drone shows en werden er diverse films vertoond.

Afbeeldingen met dank aan Red Bull Media House / Lukas Wagneter.

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses