Bitfinex Review

Wat is Bitfinex?
Bitfinex is een cryptocurrency-exchange die consistent in de top 5 staat voor wat het dagelijkse handelsvolume betreft.

Wat is de opnamegrens voor Bitfinex?
Bitfinex heeft geen opnamelimieten vermeld en gebruikers melden dat ze hiermee nooit problemen hebben gehad.

Hoe werkt Bitfinex?
Bitfinex werkt als een exhange die meerdere cryptocurrencymunten aanbiedt om mee te handelen de in paren met USD, Bitcoin en Ethereum.

Bitfinex Review
Bitfinex heeft consequent het hoogste of op een na hoogste dagelijkse handelsvolume van elke cryptocurrency en er is een goede reden waarom. Het platform biedt een brede keuze aan cryptomunten met talrijke handelsparen, lage tarieven en een robuuste interface.

Woon je in de USA, dan heb je pech. Bitfinex heeft onlangs besloten de service aan ingezetenen van de VS stop te zetten en heeft geen uitspraken gedaan over het feit of dit besluit zal worden teruggedraaid of niet.

bitfinex key informatie

Hoe het werkt
De Bitfinex-interface kan een beetje overweldigend zijn. Er zijn verschillende opties en tabbladen op het dashboard die verwarrend kunnen zijn als je nieuw bent met traden. Het platform is het meest geschikt voor de ervaren trader.

Om te beginnen moet je eerst geld op je account hebben staan. Tik op de knop “Deposit” (storten) in de rechterbovenhoek om naar de stortingspagina te gaan. Vanaf hier kunt u kiezen uit een lijst met cryptocurrencies om te storten.

Zodra er geld op je account staat kun je beginnen met handelen. Selecteer de de cryptocurrency die je wilt handelen door je muis over de knop ‘Trading’ te bewegen.

De interface geeft diverse analytische informatie door, zoals een candlestick grafiek, het orderboek en de meest recente handelsgegevens. Je kunt eenvoudige limiet-, markt- en stopopdrachten geven, maar ook meer een meer geavanceerde stop-limit of een trailing stop. Ook kun je hier op marge handelen, wat je alleen maar moet doen als je een zeer ervaren handelaar bent. Margehandel brengt een extra risiconiveau met zich mee boven op het risico van het normaal handelen met cryptocurrency.

Kosten
Zoals bij de meeste exchanges variëren de tradingkosten op Bitfinex voor elke transactie en worden ze bepaald door een vergoedingsschema. De twee factoren die worden gebruikt om uw kosten te berekenen, zijn jouw:

1. handelsvolume van de afgelopen 30 dagen
2. Maker / taker-status

Makers voegen liquiditeit aan het orderboek toe door een bestelling boven de tickerprijs te plaatsen als je verkoopt of onder de tickerprijs als je koopt. Takers doen het tegenovergestelde – zij vullen een order die al in het orderboek staat.

De Bitfinex makerfee varieert van 0,0% tot 0,1% en de takerfee varieert tussen de 0,1% en 0,2%.

Alle stortingen van cryptocurrency zijn gratis, maar voor betalingen via een bankoverschrijving wordt een toeslag van 0,1% in rekening gebracht. De opnamekosten (hier vermeld) variëren per cryptocurrency.

Beschikbare cryptocurrencies
Bitfinex heeft diverse cryptocurrencies beschikbaar om te verhandelen tegen US dollars, Bitcoin en Ethereum. De beschikbare cryptocurrencies zijn:

Bitcoin
Litecoin
Ethereum
Ethereum Classic
• Zcash
Monero
• Dash
Ripple
IOTA (Bitfinex is een van de twee grote exchanges die handel in IOTA aanbiedt)
• EOS
• Santiment
• OmiseGo
• Bcash
• NEO
• ETP
• QTUM
• Aventus
• Eidoo
• Bitcoin Gold

Om (onervaren) traders te helpen heeft Bitfinex een overzicht van elke cryptomunt die beschikbaar is op de exchange. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar goede cryptocurrencies om op de exchange toe te voegen, dus mocht je de cryptomunt waarin je wilt handelen niet kunt vinden, kijk dan over een paar weken nog een keer of deze is toegevoegd.

Overdrachtslimieten
Bitfinex vermeldt geen betalings- of opnamegrenzen en diverse traders verklaren op forums dat ze geen problemen hebben met limieten.

Het opnemen van cryptocurrencies kan tot 12 uur duren, maar als je bepaalde beveiligingsfuncties op je account hebt ingesteld, kan dit proces worden versneld. Als je geen tweefactorauthenticatie hebt ingeschakeld, wordt elke opname die je doet handmatig gecontroleerd en kan dit nog langer duren.

Vertrouwen in het Bedrijf
Eigendom van en geëxploiteerd door iFinex, Inc. Bitfinex is een van de grootste cryptocurrencyhandelsplatformen van dit moment. De exchange werd in 2012 opgericht en heeft momenteel haar hoofdkantoor in Hong Kong.

In 2016 heeft een beveiligingslek ervoor gezorgd dat er voor $ 72 miljoen aan Bitcoins is gestolen van rekeninghouders. Om het geld terug te betalen gaf het bedrijf BFX-tokens uit aan de getroffen klanten die elk $ 1 waard waren wat het bedrag vertegenwoordigde die elke belegger verloor. Na verloop van tijd kochten ze die tokens terug en rondden dit af in april 2017.

Over het algemeen heeft Bitfinex het vertrouwen de tradersgemeenschap, maar de beslissing om de service aan Amerikaanse klanten stop te zetten heeft ertoe geleid dat veel traders naar alternatieven hebben gekeken.

Fund Security
Bitfinex doet goed werk door het beveiligingsbeleid om zowel je account als je tegoed te beschermen duidelijk uit te leggen.

Om je account verder te beveiligen kunt je tweefactorauthenticatie inschakelen bekrachtigd door de universele 2nd factor open authenticatie standaard. De exchange maakt ook gebruik van verificatiehulpmiddelen, zoals detectie van IP-adressen en waarschuwingen voor kwaadaardige activiteiten om ervoor te zorgen dat jij “daadwerkelijk jij bent” wanneer je inlogt.

Maar 0,5% van de crypto-activa wordt online bewaard om in de dagelijkse operatie te voorzien. De overgrote meerderheid wordt offline gehouden in koude portefeuilles buiten het bereik van hackers. Beter nog, de koude portefeuilles vereisen handmatige authenticatie door meerdere leden van het managementteam om toegang te krijgen tot de portefeuille.

Klantenondersteuning
Het support voor de klanten van Bitfinex is indrukwekkend. Het bedrijf heeft een heel helpcentrum dat fulltime beschikbaar is om alle vragen van klanten te beantwoorden. De onderwerpen in het Helpcentrum gaan van “Aan de slag” en “Beveiliging” tot “Cryptocurrency overzichten” en “Ordertypen”.

Als je een probleem hebt met je account of geen antwoord op je vraag kunt vinden in het Helpcentrum, kun je eenvoudig (per mail) een ticket aanmaken. Er wordt wel, net als bij andere exchanges, veel geklaagd over de reactietijden.

Conclusie
Ben je een ervaren trader die goed wegwijs weet met candlestick grafieken, orderboeken en margetrading, is Bitfinex een goede optie. Het platform biedt een breed scala aan crypto’s (zelfs munten als IOTA die op de meeste andere exchanges niet worden verhandeld) die verhandeld kunnen worden tegen lage kosten.

Dit artikel van Fabian Leferink verscheen eerst op Coincentral.com

Bitfinex beoordeling

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *