Bollinger Bands

John Bollinger in het nieuws

Onderstaande beschrijving gaat over hoe ik de Bollinger Bands interpreteer op dit moment en voor eigen gebruik inzet. Dit artikel bevat pertinent geen advies. Het risico om snel geld te verliezen is groot vanwege de volatiliteit van cryptocurrency. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe cryptocurrencies werken en of u zich het grote risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen.

Samenvatting

• Hoe groter de kloof tussen de banden, hoe volatieler de markt
• 90% van de koers bijft normaal gesproken binnen de Bollinger bands
• MARKT IN TREND: uitbraak betekend vaak de trend zet door
• MARKT IN RANGE: uitbraak betekend vaak verandering van richting. De top/bodem van de koers is geraakt
• Nadeel: kijkt niet naar het volume

Uitleg

De Bollinger Bands, bedacht door John Bollinger, een Amerikaanse financieel analist, wordt veel gebruikt door zowel particulieren als professionele beleggers. De indicator is eenvoudig te gebruiken, waar het zijn populariteit voornamelijk aan te danken heeft. De Bollinger Bands bestaat uit twee lijnen (banden) die boven en onder de 20-daagse Moving Average lopen. De standaardafwijking wordt vermenigvuldigd met twee om deze bovenste band te bepalen en om de onderste band te bepalen wordt de afwijking verminderd met twee. Het blijkt dat bij dit type parameter de statistieken aantonen dat 90% van de tijd de koers binnen deze banden blijft. In volatiele tijden is de afstand tussen de Bollinger Band en de koers een stuk groter dan in rustige tijden.

Bovenste en onderste bollinger band

Is de markt in een range, dan gebruik ik de bands om het instap of uitstapmoment te bepalen van mijn trade en bepaal ik wanneer de markt bounced. Dus, is de markt in range en breekt de koers uit bij de bovenste band is dat voor mij een verkoop signaal (of short). Is de markt in range en breekt de koers door de onderste band is dat voor mij een koop signaal. In dit voorbeeld van een uur grafiek past deze strategie beter bij een daytrader.

De zelfde markt kan ik ook op een ‘hoger niveau’ bekijken, met iets meer afstand. Een strategie die iets beter bij een swingtrader past. In dit geval gebruik ik Bollinger bands andersom. Ik kijk dan eenvoudig wanneer de koers buiten een van de twee banden breekt. Is de markt in een opwaartse trend en breekt de koers uit bij de bovenste band vind ik dat een koop signaal. Is de markt in een neerwaartse trend en breekt de koers uit bij de onderste band vind ik dat een verkoop signaal (of short).

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *