Candlestick Patronen en Vormen

Onderstaand artikel over candlestick patronen en vormen gaat over hoe ik het op dit moment interpreteer. Dit artikel bevat geen advies. Het risico om snel geld te verliezen is groot vanwege de volatiliteit van (crypto)valuta of effecten. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe de (crypto)valuta of de effecten waarin u handelt werken en of u zich het grote risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen. Lees de disclaimer.

In de uitleg over Candlestick Patronen hieronder worden over het algemeen de Engelse termen gebruikt, omdat deze internationaal gebruikelijk zijn.

De basis candlestick

Candlestick Patronen bestaan uit een reeks van candlesticks achter elkaar geplaatst waarvan elke candlestick voor een bepaalde tijdsduur staat. Bijvoorbeeld een week, een dag of een uur. De candlestick bestaat uit een body, een nose en een tale. De body is of open, of wit, of groen om aan te geven dat de koers op dat moment is gestegen. Is de candlestick dicht, zwart of rood, dan wil dat zeggen dat de koers op dat moment is gedaald.

benaming van de onderdelen uit de candle stick

De candlestick geeft de openingsprijs, de sluitingsprijs, de hoogste prijs en de laagste prijs weer in een specifiek tijdframe.

wat je kunt aflezen uit de candle stick

De Drie Trends

Een trend kan drie kanten op gaan. Opwaarts, neerwaarts en zijwaarts.

Dit is een voorbeeld van een opwaartse trend. Hogere pieken en hogere dieptepunten.

Candle Stick Patronen in opwaartse richting

Dit is een voorbeeld van een neerwaartse trend. Lagere pieken en lagere dieptepunten.

Candle Stick Patronen in neerwaartse richting

Dit is een voorbeeld van een zijwaartse trend. Ook wel trendloos genoemd.

Candle Stick Patronen in zijwaartse richting

Resistance en Support

In het Nederlands: weerstand en ondersteuning.

Weerstand in een opwaartse trend ontstaat wanneer de prijs blijft steken rond een bepaalde koers en niet verder stijgt. Ondersteuning in een opwaartse trend ontstaat wanneer de prijs niet onder een bepaalde koers komt, maar op een bepaald punt weer terug kaatst en weer stijgt. Precies op dat punt “bounced” de prijs. In onderstaande figuur bounced de prijs dus op punt 2 en 4.

Wat veel voorkomt in een opwaartse trend is dat weerstand veranderd in support. Daarmee wordt bedoeld dat koers rond de voorgaande weerstand hieronder te zien bij 1 verder op in de trend de koers is van de ondersteuning bij 4. Andersom is dat ook zo. De weerstand zit vaak rond de zelfde koers als de voorgaande ondersteuning.

weerstand en support bij Candle Stick Patronen in opwaartse richting
Weerstand en ondersteuning in een opwaartse trend
weerstand en support bij Candle Stick Patronen in neerwaartse richting
Weerstand en ondersteuning in een neerwaartse trend

Als de weerstand of ondersteuning doorbroken wordt. Met andere woorden, de prijs bounced niet op de supportlijn bij 4 op het eerste plaatje, maar breekt door support en gaan verder naar beneden. Dan is er sprake van een doorbroken trend.

Ik wens je heel veel trading succes ????

Fabian

Vond je het een leuk artikel? Geef het dan een like of deel het!

Is nog iets onduidelijk? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *