De Kracht van het Besluit is Ongekend

hand met besluit hamer

Tony Robbins, een van de grootste coaches wereldwijd van dit moment, gaat er vanuit dat je diep in je een oerkracht hebt die je op elk moment kunt aanspreken! Met de kracht van het besluit bedoeld hij dat je eerst de beslissing moet nemen om deze ongekende kracht op te roepen. In zijn boek Je Ongekende Vermogens maakt hij meer dan duidelijk dat de meest effectieve manier om ons leven te bepalen bestaat uit: jezelf dwingen tot actie ondernemen. Als we ons leven willen bepalen, moeten we in feite ons continue handelen sturen. Ons leven wordt niet bepaald door wat we af en toe doen, maar door wat we consequent doen.

Innerlijke kracht

Je bent in het bezit van een innerlijke kracht die je kunt oproepen waar en wanneer je wilt. Het enige wat je hoeft te doen is het te doen. Het maakt niet uit wat er speelt in je leven je kunt altijd en overal gebruik maken van deze kracht. Het belangrijkste en misschien wel het meest krachtige wat voorafgaat aan het oproepen en inzetten van jouw innerlijke kracht is de beslissing die je neemt om de kracht op te roepen en er iets mee te doen.

In elke situatie waarin jij verkeert, goed of slecht, beslis jij hoe je zult reageren. Je kunt zeggen dat je in een situatie zit waar je geen invloed op hebt en niks aan kunt doen, maar ook dit is een beslissing die je zelf neemt. De kracht van het besluit is ongekend. Jij bent in control! Hoe fijn is dat? Excuses zijn niets anders dan overtuigingen. Wat belangrijk is dat je een besluit neemt om een weg te zullen vinden, wat er ook gebeurd. Als je een consequent winstmakende trader wilt worden, besluit je nu dat je dat gaat worden. Onderneem actie. Let op wat er goed gaat en wat niet, en pas je benadering aan totdat je bereikt hebt wat je wilt. Wijk niet af. Focus. Gaat het even wat minder? (dat hoort er bij) Pak dan de draad weer op, direct op het moment dat je voelt dat het weer beter gaat. Herhaling is de basis van elke vaardigheid.

Hindernissen

Een van de hindernissen die je moet nemen voordat je echt de kracht van het besluit kunt gebruiken is de overwinning van de angst om een verkeerde beslissing te nemen. Maar als je nu weet dat de meest succesvolle persoon die jij kent in feite zo succesvol is geworden doordat z/hij meer verkeerder beslissingen heeft genomen dan jij. Het is zonde als jij je laat tegenhouden door angst. Het nalaten om door te gaan. Het nalaten om actie te ondernemen. Succes is het resultaat van het nemen van kleine beslissingen. De beslissing om je zelf meer waard te vinden. De beslissing om je hersenen te trainen in plaats van je door je omgeving te laten leiden. Een tradersmindset moet je ontwikkelen. Dit heb je niet meegekregen vanaf je geboorte. Alleen de gene die doorzetten en continue blijven leren zijn in staat deze mindset te ontwikkelen. In de sectie “motivatie” staan allerlei motiverende artikelen, vaak met verwijzing naar een boek. Wellicht zit er iets voor je bij!

Focus op je doel. Leer dagelijks. Laat je niet afleiden door bepaalde directe bevredigringen waar we in deze maatschappij zo geconcentreerd op zijn. Koekje, snoepen, gamen, Facebook of Instagram, etc. etc. Deze “oplossingen” op korte termijn worden onze problemen op lange termijn. De huidige maatschappij is verslaaft aan directe voldoeningen. Je kunt nu beslissen om jezelf te verplichten tot resultaten op de lange termijn in plaats van verdediging. bevrediging op korte termijn.

De kracht van het besluit is groot. Welk besluit je ook neemt, het is jouw beslissing en jouw verantwoording. Denk voordat je een besluit neemt aan de (potenti√ęle) consequenties van jouw besluit.

Bovenstaande inspiratie kont uit het boek Stap in je Grootsheid van Tony Robbins [link hieronder], welke ik nu weer verder ga lezen ūüôā

Fijn weekend!

 

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *