Drie redenen waarom je nu moet handelen vanuit Bitcoin

Handelen vanuit Bitcoin

Onderstaand artikel over de drie redenen waarom je nu moet handelen vanuit Bitcoin gaat over hoe ik het op dit moment interpreteer. Dit artikel bevat geen advies. Het risico om snel geld te verliezen is groot vanwege de volatiliteit van (crypto)valuta of effecten. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe de (crypto)valuta of de effecten waarin u handelt werken en of u zich het grote risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen. Lees de disclaimer.

Handelen vanuit Bitcoin

Heel simpel gezegd, Bitcoin is nu in een bull cycle, dus je doel is (zou moeten zijn) om zoveel mogelijk Bitcoin te ‘verzamelen’. Een manier om dit te doen is te handelen in altcoins tegenover de Bitcoin, waarvan je verwacht dat je op korte en midden lange termijn winst kan nemen in Bitcoin.

Je kunt, zoals veel mensen doen, alleen Bitcoin kopen en meegaan met de Bull trend van Bitcoin, zo maak je ook winst, maar waarom ondertussen niet handelen in altcoins met de Bitcoins die je in je hebt aangekocht? Dan sla je toch twee vliegen in één klap?

  1. Je hebt Bitcoin en Bitcoin is in een bulltrend, dus wordt meer waard
  2. Je handelt in Altcoins en pakt winst in Bitcoin op kortere termijn

Dus niet alleen je Bitcoins worden meer waard, het aantal Bitcoins dat je hebt neemt ook toe! Hoe mooi zou het zijn dat je bijvoorbeeld aandelen Ahold koopt, omdat deze net in een dip hebben gezeten en de prijs nu voorlopig gaat stijgen. En terwijl je de aandelen Ahold in je bezit hebt, kun je met deze aandelen andere aandelen kopen en met winst verkopen, zodat je meer aandelen Ahold krijgt, terwijl ze ook meer waard worden in de trend waar Ahold in zit (*fictief).

Met Bitcoin kan dat dus nu!

Altcoins kopen met USD(t)

Een nadeel van het handelen in altcoins vanuit USD op dit moment is bijvoorbeeld dat de coin veel heftiger reageert op de schommelingen van Bitcoin, op het moment dat Bitcoin zijwaarts in een bulltrend gaat.

In onderstaand voorbeeld zie je dat Bitcoin rond 14 april weerstand vindt en in de dagen erna Bitcoin zo’n 30% daalt (de correctie). Als je in het plaatje daaronder de reactie van een altcoin, zoals LINK, tegenover de USDT bekijkt, dan zie je dat deze veel sterker en sneller daalt. LINKUSDT daalt bijna 50% en al in 4 dagen! Veel stoplosses worden op deze manier geraakt, wat de daling nog sterker maakt.

Bekijk je vervolgens deze zelfde munt (LINK) tegenover de Bitcoin op dat zelfde moment, dan zie je eigenlijk niks bijzonders. LINKBTC gaat vanaf 14 april gewoon zijwaarts en verder omhoog… (derde plaatje) Op dit punt zou je bijvoorbeeld bij je eerste target al winst in BTC kunnen pakken.

Handelen vanuit Bitcoin keldert 30% in april 2021
BTCUSDT daling van 30% v.a. 14 april
LINK daalt in reactie op Bitcoin een stuk agressiever
LINKUSDT reageert agressief en daalt bijna 50% in 4 dagen
LINK handelen vanuit BTC kabbelt voort
LINKBTC kabbelt voort en blijft netjes binnen zijn uptrend

Hoe werken de cycles en hoe reageren ze op elkaar?

Bitcoin heeft zijn bull run zojuist gehad en begint nu met de volgende cycle, namelijk zijwaarts. Op dat moment beginnen de altcoins (tegenover de Bitcoin) met een mogelijke bull run.

Nu is het moment dat ik altcoins zoek waar ik een edge vind in mijn technische analyse. Deze altcoins koop ik en ik pak winst op mijn targets, zodat ik meer Bitcoins krijg. Uiteraard plaats ik ook altijd een stoploss, 1 ATR onder het punt waar ik de stoploss bepaal. Deze strategie blijf ik toepassen zolang Bitcoin zijwaarts beweegt.

De Bitcoin blijft niet voor altijd zijwaarts bewegen, ik weet ook niet voor hoelang hij dit blijft doen. Omdat de grote trend van Bitcoin nog altijd opwaarts is verwacht ik dat Bitcoin op een gegeven moment weer uitbreekt. Op het moment dat Bitcoin uitbreekt verkopen veel traders hun altcoins weer voor Bitcoin. Dat maakt dat de Bitcoin prijs omhoog gaat en de altcoins tegenover de Bitcoin weer in waarde dalen. Als dat gebeurd bewegen de altcoins tegenover de USD juist zijwaarts.

Het is dus belangrijk om naast de altcoins waar je een trade in hebt ook de Bitcoin op de voet te volgen. In de technische analyse kun je aan zien komen of de Bitcoin op het punt van uitbreken staat.

Handelen vanuit Bitcoin maar kopen met USD(t)

Als je handelt in altcoins vanuit Bitcoin dan hoef je de altcoins niet perse te kopen met Bitcoin, zolang je je analyse maar maakt van altcoins tegenover de Bitcoin. Het maakt voor je trade niet uit waarmee je de coin koopt. Het blijft de zelfde coin, of je hem nou betaald met Euro, USD(t) of een andere altcoin, het blijft het zelfde. Het gaat om de analyse, die maakt je in deze situatie altijd tegenover de Bitcoin. Je hoeft dus niet eerst Bitcoin te kopen met USDT om een trade tegenover de Bitcoin te maken.

Samengevat

Op het moment dat Bitcoin in een bullrun zit en zijwaarts gaat dan handel je in altcoins omdat:

  1. Je meer Bitcoins wilt verzamelen
  2. Omdat de prijs van Bitcoin de komende tijd stijgt
  3. Omdat altcoins tegenover de USD veel heftiger reageren

Volg mij op Instagram en Twitter!

Veel trading succes! ????

Fabian

Vond je het een leuk artikel? Geef het dan een like of deel het!

Is nog iets onduidelijk? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *