FOMO en XRP

Tijdens een moment van FOMO (Fear Of Missing Out) heb ik het besluit gemaakt XRP aan te kopen. Op zich is dit nu niet zo heel erg, omdat de markt er nog steeds bullish uit ziet en verschillende berichten blijven deze trend ondersteunen. De reden dat ik op 15 september XRP kocht voor de prijs van 0.00001684 BTC, was dat de voorspelling op dat moment aangaf dat XRP naar de 0.00002000 of zelfs naar de 0.00003000 zou stijgen.

Dit is overigens nog steeds de prognose. Echter, zoals ik heel goed weet is de gouden regel in handelen: “koop laag, verkoop hoog”. Dat klinkt heel logisch en ik iedereen zal zeggen dit te weten, echter is FOMO de meest gemaakte fout en hier wordt door verstandige handelaren goed gebruik van gemaakt.

coinigy-xrp

Wanneer je begint met handelen met echt geld, zul je zien dat je ‘last’ krijgt van vele emotionele beslissingen die je moet nemen. Door veel te oefenen kun je je emotie controleren. In dit dergelijke geval had ik moeten wachten. ‘What comes up, must come down’ en op het moment dat de prijs weer omlaag ging had ik beter kunnen instappen. Wanneer de prijs niet meer omlaag had gekomen, had ik dit moeten accepteren en verder moeten kijken naar een andere trade. There is always another trade!Goed, gelukkig houd ik mijzelf altijd aan mijn vuistregels en daarom zijn deze beslissingen een goede leerschool voor mij. Niet meer dan dat.

Nadat het nieuws uitbrak dat 12 banken XRP gaan gebruiken voor betalingen over de grens, als test, is dit een interessante verschuiving. Eigenlijk wordt de XRP-munt een soort reserve voor deze banken. XRP wordt gebruikt als een asset voor het Rippleprotocol voor de handel in derivaten gekoppeld aan valuta’s en grondstoffen. Het Ripplenetwerk onderscheidt zich van andere blockchains, omdat waardepapieren (schuldbekentenissen) worden verhandeld tussen vertrouwde platformen. Het enige wat geen waardepapier is, is de eigen munt: XRP. Als nu de banken besluiten om XRP te gebruiken dan kan de liquiditeit die deze banken mogelijk gaan bieden een enorme bullishe uitwerking hebben voor de prijs. De banken dienen namelijk XRP hiervoor aan te kopen.

Ondanks mijn verkeerde instapmoment, zie ik mijn trade positief in en geen reden om mijn verlies te pakken. Ik houd de markt goed in de gaten (Trade Management) en verwacht dat de 0.00002000 nog steeds gehaald gaat worden.

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *