Gratis geld, bestaat dat?

gratis tientje op straat

In de huidige markt waar cryptocurrency volop in ontwikkeling is, maar tegelijkertijd ook nog in de kinderschoenen staat, bestaat er inderdaad gratis geld. Gratis geld bestaat ook in de conventionele economie, waar het helikoptergeld wordt genoemd. Een hypothetisch instrument van het monetaire beleid van de centrale banken, dat er voor zorgt dat de economie gestimuleerd wordt ten tijde van deflatie. Bij cryptocurrencies worden het airdrops genoemd.

Hoe start een cryptomunt met circulatie?

Er zijn eigenlijk twee manieren om een cryptomunt in omloop te brengen. De meest bekende manier is het minen. Door middel van, tegenwoordig vaak gebundelde, rekenkracht worden “sommen” opgelost waarvoor een beloning in cryptogeld wordt uitgekeerd. Een andere manier is om de munt gratis uit te delen (gratis geld). Daarbij let men er op dat zo veel mogelijk mensen een klein beetje krijgen en niet dat weinig mensen een grote hoeveelheid krijgen.

The Big Stellar Space Drop

De Stellar Development Foundation geeft 100 miljoen Lumen s weg op 15 november. Dit zou aanvankelijk op 15 oktober zijn, alleen omdat veel mensen probeerde te frauderen om zo meer lumens te krijgen is dit terug gedraaid en ins het proces gewijzigd. Maar, dit is nog maar het begin! Op 15 december geven ze nog eens 100 miljoen weg en de maand er na weer. Dit blijven ze 20 maanden doen voor een totaal bedrag van 2 miljard Lumens (124 miljoen USD). Iedereen die mee doet krijgt automatisch uitbetaald. Hoe eerder je mee doet, hoe meer je krijgt.

Op 9 september is de eerste ronde al geweest en heeft de Stellar Development Foundation al 100 miljoen Lumens weggegeven. Ik weet niet precies de hoeveelheid Lumens die je krijgt. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid aangemelde en gekwalificeerde mensen. Hoe meer mensen hoe minder je krijgt. Verwacht ook niet dat je hier rijk van wordt. Wellicht is de waarde maar een tientje, maar dan wel nog 19 keer. En de waarde van Lumens kan ook toenemen. Ik doe mee omdat het kan en ik het leuk vind.

Wat moet ik doen om de gratis Lumens te ontvangen?

Je moet een Keybase account aanmaken en bewijzen dat je een persoon bent door je mobile nummer te verifiëren via een sms. Zodra je bent geregistreerd kun je binnen de app aangeven dat je wilt meedoen aan de airdrop. Er wordt dan een simpel kwalificatieproces gestart. Toen ik mijn Keybase account aanmaakte en mij wilde kwalificeren voor de airdrop diende ik Keybase op drie mobile devices te activeren. Omdat ik twee telefoons heb en een tablet was dit geen probleem. Mocht je niet beschikken over drie mobile devices is er ook een oplossing voor, dit kun je lezen tijdens het kwalificatieproces.

Wat is keybase?

Keybase is een gratis applicatie en een alternatief voor WhatsApp, Telegram, Slack of een andere chatapplicatie. Keybase ondersteunt grote en kleine groepen, communities en teams. Binnen Keybase zijn alle chats end-to-end gecodeerd. Stel je voor dat iemand op de servers van Slack inbreekt en de berichten van je bedrijf of familie steelt en publiceert. Dat zou verschrikkelijk zijn! De codering van Keybase maakt een inbraak in de cloud onmogelijk.

En omdat Keybase wordt aangedreven door public key-technologie begrijpt het ook cryptocurrencies. Een ander handige functie waarover Keybase beschikt is dat je via de app crypto betalingen kun doen aan elkaar.

Luister ook naar de Cryptocast van 17 oktober 2019. Een wekelijkse potcast van BNR.

 

 

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *