Handelen vanuit BTC of USDT?

foto van scherm btc USDT en MACD en EMA

De inhoud van dit artikel over het handelen vanuit BTC of USDT is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en bevat pertinent geen advies. Handelen in cryptocurrencies of andere beleggingsproducten brengen risico’s mee. Vraag er naar bij uw beleggingsadviseur. #disclaimer

De meerderheid van traders in cyptocurrencies handelen vanuit BTC. Als je handelt in cryptocurrency of Forex  komt daar altijd een extra moeilijkheid bij. Omdat de munt van waaruit jij handelt ook in waarde fluctueert. Als je in aandelen handelt, handel je vaak vanuit de munteenheid van jouw land, in mijn geval de Euro, waarmee je het aandeel koopt en dan is de koers van het aandeel belangrijk. Maar handel je in Cryptocurrency dan dien je ook de koers van de munt vanwaaruit je handelt nauwlettend in de gaten te houden. De “hoofdmunt” vanwaaruit ik handel is doorgaans BTC of USDT. Handelen vanuit BTC laat ik afhangen de trend van de Ƀitcoin. Zodra de trend van Ƀitcoin bearish is, dan zet ik mijn portfolio om in USDT. En handel ik vanuit deze munt. Gelukkig is er op Binance behoorlijk wat keus om vanuit USDT te handelen. Maar op het moment dat ik een goede trade zie en ik deze alleen met BTC kan kopen, dan zet ik eerst een bedrag van USDT om in BTC en doe mijn aankoop.

Opnemen in het trading journaal

Houd hiermee rekening in je trading journaal. Je betaalt een extra keer fee, omdat je eerst je USDT omwisselt naar BTC en daarna met BTC nogmaals een aankoop doet. Om het moment dat je je exit pakt, dien je ook te kijken of BTC nog steeds dalende is en je BTC gelijk veilig te stellen in USDT. Een extra controle is dus noodzakelijk.

Printscreen van de huide BTC trend tegenover USDT op wekelijkse basis

Mijn TD signaal geeft onbeslist aan (accumulatie). MACD is bearish terwijl EMA bullish is. De laatste twee Heikin Ashi candles zijn beiden rood, waarbij de laatste candle precies in het midden staat en de voorlaatste candles een lange staart hebben. Dti kan duiden op een ommekeer naar bullish. De staart van de laatste candle staat nog volledig boven de EMA, het geen nog aangeeft dat de trend nog een bullish karakter heeft.

Op dit moment heb ik een aantal trades lopen die ik gestart ben vanuit USDT. Op het moment dat mijn exit bereikt is kijk ik zowel naar BTC als naar USDT, om te bepalen of mijn exit in beide gevallen interessant is en vervolgens bepaal ik of ik de coins omzet in BTC of in USDT.

Handelen in “gewoon” aandelen hebben deze moeilijkheidsgraad niet. Maar hey, ik heb nooit gezegd dat handelen in cryptocurrencies makkelijk is 😉

Happy Trading!

Update 31 oktober 2019: Lees ook het artikel waarin uitgelegd wordt hoe ik het risico bepaal (2% en 6% regel) in Dollars terwijl ik handel vanuit Bitcoin.

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *