Hoe begin ik met handelen in crypto

Onderstaand artikel, hoe begin ik met handelen in crypto, gaat over hoe ik dit op het moment interpreteer. Dit artikel bevat geen advies. Het risico om snel geld te verliezen is groot vanwege de volatiliteit van (crypto)valuta of effecten. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe de (crypto)valuta of de effecten waarin u handelt werken en of u zich het grote risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen. Lees de disclaimer.

Handelen in crypto

Naar aanleiding van een van mijn vorige posts, Hoe start ik met handelen in cryptocurrency, via Social Media en in real life krijg ik regelmatig soortgelijke vragen over hoe begin ik met handelen in crypto. Welke basis moet je weten? Hoeveel tijd gaat het kosten en hoe vaak moet je er mee bezig zijn? Om een de meest gestelde vragen te beantwoorden heb ik een video gemaakt waarin ik uitleg wat de belangrijkste zaken zijn om te beginnen met het handelen in cryptocurrency. Zelfstandig, consistent en stress vrij!

In de video leg ik uit dat ik in eigenlijk maar twee basistools gebruik om daadwerkelijk te traden. Uiteraard gebruik ik soms meer tools, maar in feite heb ik voldoende aan deze twee tools, namelijk een exchange als Bitvavo of Binance en een programma waarin ik goed en helder mijn technische analyse kan doen, bijvoorbeeld TradingView.

Zoals de meeste die mij kennen wel weten gebruik ik vooral de technische analyse, omdat ik daar de duidelijkste koop/verkoopsignalen uit haal. De fundamentele analyse en het nieuws brengen mij alleen maar ruis. Bovendien, alles wat uit de fundamentele analyse komt en hoe de markt reageert op nieuws komt sowieso altijd terug in de technische analyse.

Ook vertel ik in de video waar je zoal kennis om te beginnen met handelen in crypto vandaan kunt halen en wat ik daar de voor- en nadelen van vindt. Hoe ik social media toch gebruik als ondersteuning bij het traden, maar dat zelf kennis van zaken erg belangrijk is om de informatie goed te kunnen interpreteren en te zien of het ook in jouw plan past.

Stress vrij traden

De tijd die ik kwijt ben aan traden? Niet zo heel veel ????. Op het moment dat er ruimte in mijn portefeuille is om een nieuwe trade te starten, dan kost mijn analyse zo’n 30 minuten tot enkele uren. Afhankelijk van hoe snel ik een trade met een goede edge vind. Heb ik die eenmaa gevonden en ik ben de trade daadwerkelijk gestart, dan werk ik mijn administratie bij en dat kost het mij enkele minuten per dag om te checken of mijn trade nog volgens plan loopt. Ik zorg dat ik een gedegen plan heb voor ik een trade start, dit is iets dat je moet leren. Als je dat eenmaal onder de knie hebt kun je in een druk leven (net als ik) goed handelen en een leuk vermogen opbouwen.

Is dit nou ook iets wat jou aanspreekt en wil je traden nog leuker maken voor jezelf? Schrijf je dan in voor een van mijn gratis webinars! Mijn planning is om er in september 2021 weer een te houden: Stress vrij traden in 4 stappen. Als je je even inschrijft op mijn nieuwsbrief dan stuur ik je direct een berichtje als je je kunt inschrijven. (Geen SPAM!)

Heb je een leuk idee voor mijn volgende video? Geeft dit dan even in een reactie hier onder aan!

Je kunt mij ook volgen op Instagram en Twitter!

Veel trading succes! ūüĎäūüŹĽ

Fabian

Vond je het een leuk artikel? Geef het dan een like of deel het!

Is nog iets onduidelijk? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *