Hoe bepaal je een entry?

Hoe vind je de juiste entry bij traden?

Herken je het, dat je bezig bent met het bekijken van de candlesticks en ziet dat de markt potentie biedt (zoals nu!) en je wilt graag een trade maken, maar je weet niet precies wanneer je moet instappen. En dan net als je bent ingestapt komt er een dikke rode candle en gaat de prijs weer omlaag.

Wat doe je in dat geval?

Een van de lastigste zaken van traden is het instapmoment bepalen. Je kunt een analyse maken en wachten op een bevestiging van wat je denkt dat de prijs gaat doen, maar je moet een keer instappen. Of misschien stap je in nadat je ‘zeker weet’ dat de prijs gaat stijgen, omdat je een aantal groene candles achter elkaar ziet…

FOUT!

Het blijkt voor alle traders een van de lastigste zaken te zijn om te bepalen waar je precies instapt. Maar gelukkig is er een manier die je stap voor stap kunt volgen om wel het instapmoment te zien. Of je het dan altijd bij het juiste eind hebt? Dat kun je niet garanderen. Je kunt het nooit voor 100% voorspellen of je goed zit of niet.

Wat ik je in de Masterclass Stressvrij Traden leer is het bepalen van het zogenaamde “Gebied van Waarde”, om van daaruit je instapmoment te bepalen. Het Gebied van Waarde is een plek in je analyse waar meerdere signalen bij elkaar komen. Er zijn meerdere plekken in je analyse waar een gebied van waarde ontstaat. Soms wel twee te gelijk, bijvoorbeeld een bullish-gebied en een bearish-gebied.

Het is heel belangrijk om ze beiden te zien en aan te duiden in je analyse. Als de prijs nieuwe candles maakt, kan het gebied zich ook verplaatsen. Er is ALTIJD een gebied van waarde te ontdekken. Wellicht zie je hem ontstaan in de toekomst en moet je even wachten. Maar de prijs komt altijd weer in een gebied van waarde. Als je dit systeem doorkrijgt, dan wordt traden ineens nog een stuk leuker!

Belangrijk

Het is heel belangrijk dat je jezelf aanleert alleen een entry te nemen vanuit een gebied van waarde.

Zo voorkom je FOMO.

Als je ergens winst mee kunt behalen is het bij het plaatsen van de juiste entry.

In de Masterclass hamer ik er daarom op dat je je tradejournaal goed bijhoudt.

Dit is jouw leerboek! En als je het zien van het gebeid van waarde eenmaal onder de knie hebt, dan ben je al een heel eind.

Risico’s

Het volgende zeer belangrijke punt zijn de 4 risico’s die je vooraf moet bepalen. Als ik er naar vraag dan blijkt dat verreweg de meeste (Wannabee) traders alleen het risico weten dat ze lopen in de positie die ze hebben genomen en letten totaal niet op de andere 3 risico’s waar je vooraf rekening mee dient te houden. Ik begrijp dat echt niet..

Hoe serieus ben je dan? De drie andere risico’s kun je niet zomaar even negeren. Sterker nog, deze 3 risico’s bepalen je positiegrootte! Nou, ik wens deze traders heel veel succes op hun pad naar consistent winstgevend handelen 😊

Over deze 4 risico’s vertel ik je in een volgende blog..

Voor nu, ga op zoek naar het gebied van waarde en leer jezelf aan alleen een positie te nemen vanuit dit gebied!

Succes 👊🏻

En wil je dit en nog hééél veel meer van mij leren? Neem dan deel aan mijn programma: De Masterclass Stressvrij Traden.

Ik ben dan drie maanden lang jouw mentor en ik leer je stap voor stap alles wat jij nodig hebt om zelfstandig, consistent en stressvrij te traden.

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *