Hoe laat je een (klein) trading account groeien

Laat je trading account groeien

Onderstaand artikel over hoe je een (klein) trading account laat groeien gaat over hoe ik het op dit moment interpreteer. Dit artikel bevat geen advies. Het risico om snel geld te verliezen is groot vanwege de volatiliteit van (crypto)valuta of effecten. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe de (crypto)valuta of de effecten waarin u handelt werken en of u zich het grote risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen. Lees de disclaimer.

Je trading account laten groeien

Dat is toch waar we het voor doen? Anders begin je niet met traden. Je wil je vermogen laten groeien en met traden kun je dat zelfstandig doen.

Laat je niet gek maken door de gouden bergen die je vaak op social media leest. Traden is hard werken en alleen als je serieus en gecommitteerd bent dan ga je slagen, mits je niet opgeeft. Er zijn een aantal manieren om je training account sneller te laten groeien, dan alleen maar door te traden. In de video hieronder leg ik je uit wat je allemaal kunt doen om je trading account te laten groeien. Ik heb geprobeerd een zo goed mogelijk beeld te scheppen. Wat ik overigens altijd probeer en dan nog wordt mij soms verweten dat ik gouden bergen beloof, maar dat is absoluut niet wat ik probeer uit te leggen.

Uiteraard kun je goed verdienen met traden, maar je moet wel gecommitteerd zijn om het echt te willen leren. En als je, net als ik, er voor de lange termijn in zit dan pas je goed trade management toe. Dat houdt in dat je veilig trade en het risico dat je portefeuille loopt altijd in control hebt. Logisch toch?

Beveilig je trading portefeuille

Een van de manieren om je trading portefeuille veilig te houden is dat je een maximum risico per trade en een maximum risico van alle trades bij elkaar opgeteld hanteert. De bekendste regel hiervoor is de zogenaamde 2% en 6% regel. Een regel die ik eigenlijk altijd toepas. Maar aan deze regel zit ook een nadeel. Als je een klein budget hebt om mee te traden en je past deze regel toe, dan groeit je trading account wel heel erg langzaam!

De regel los laten is een ding, maar dan neemt je risico ook enorm toe en dat is niet wenselijk. Het is belangrijk dat je je trading account op een andere manier laat groeien, tenminste tot dat je een redelijk trading budget hebt.

Welk bedrag heb je minimaal nodig om te traden?

Je kunt al met een paar tientjes investeren in cryptocurrency, maar of je dan lekker kunt traden. Je loopt dan al snel aan tegen de beperkingen van de exchange die een minimum bedrag vereist voor een aan- of verkoop. Als je een beperkt budget hebt kun je eigenlijk niet anders dan ‘all-in’ gaan en dan ben je niet echt volgens een gedegen plan aan het traden. En naar mijn mening werkt dat niet voor de lange termijn.

Uit ervaring spreek ik als ik zeg dat je om te leren treden goed uit de voeten kunt met een bedrag van € 3000,- Je kunt dan prima de 2% en 6% regel toepassen en volgens een gedegen plan en strategie leren traden. Op het moment dat je consistent winst maakt, wat zichtbaar is in je tradejournaal, dat kun je geld gaan toevoegen aan je trading account.

Heb je eenmaal alles voldoende onder de knie dan vind ik dat een trading account met € 50.000,- het minimum is om lekker te kunnen traden. En ook dan is het aan te raden om je trading account te laten groeien met de manieren die ik in de video uitleg.

Kennis en commitment

Is een must om succesvol te zijn in traden. In mijn programma Stressvrij Traden begeleid ik je hierbij gedurende drie maanden. Jouw resultaat staat hierbij voorop. Aan het einde van dit programma heb jij alle kennis en kunde die er voor nodig is om zelfstandig, consistent en stressvrij te traden. Wil je meer weten over wat ik voor je kan betekenen? Boek dan hier een call.

Hoe laat je een trading account groeien

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=UOrJAj4MflU[/embedyt]

 

En volg mij op Instagram en Twitter!

Veel succes! ????

Fabian

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *