Hoe maak je een technische analyse voor Cryptocurrency?

Onderstaand artikel over hoe maak je een technische analyse voor Cryptocurrency gaat over hoe ik het op dit moment interpreteer. Dit artikel bevat geen advies. Het risico om snel geld te verliezen is groot vanwege de volatiliteit van (crypto)valuta of effecten. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe de (crypto)valuta of de effecten waarin u handelt werken en of u zich het grote risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen. Lees de disclaimer.

Hoe maak je een technische analyse voor cryptocurrency Fabian? Waar begin je nou en waar let je precies op?

Inmiddels heb ik in de loop der jaren natuurlijk ontzettend veel ervaring opgedaan met het maken van technische analyses voor cryptocurrencies, daardoor dacht ik nu laat ik gewoon eens opnemen wat ik doe. De mensen die mij kennen weten dat ik eerst uitzoom om een goed beeld te krijgen van het markt sentiment en daarom begin ik bij het maken van mijn technische analyse altijd eerst bij de maandgrafiek. Na de maand grafiek ga ik door naar de week grafiek en ik maak mijn analyse af op de daggrafiek.

Ik ben van mening dat de signalen duidelijk moeten zijn. Ik wil niet hoeven zoeken. Ze moeten direct opvallen anders zijn ze er niet. Daarom hoeft het maken van een technische analyse voor cryptocurrency of iets anders, zoals bijvoorbeeld aandelen of forex, helemaal niet zo heel veel tijd te kosten.

Hoe maak jij nou een technisch analyse?

Om een goede technische analyse te maken heb je kennis van zaken nodig. Je moet weten waar je op moet letten en als je indicatoren gebruikt moet je weten waarvoor ze dienen om ze op de juiste manier in te zetten. Klinkt logisch, maar je wilt niet weten hoeveel (zogenaamde) traders indicatoren nog steeds verkeerd inzetten. Met een goede mentor is dit voor iedereen te leren.

Maak je technische analyse vanuit je bed

Bij het maken van mijn technische analyse gebruik ik maar een handje vol indicatoren. Elk met een eigen doel. In de masterclasses die ik geef leg ik precies uit hoe de indicatoren die ik gebruik werken en waarvoor ik ze inzet. Niet elke indicator gebruik ik op de authentieke manier, maar doordat de indicator een specifieke manier heeft om zijn uitkomsten uit te rekenen kun je (door logisch nadenken) de indicator ook perfect gebruiken om juist iets heel anders aan te geven dan waar de meeste traders hem voor gebruiken.

Uh, wat zeg je?

Een voorbeeld!

De RSI indicator gebruiken veel traders om het zogenaamde overbought en oversold aan te geven. Buiten dat ik van mening ben dat de stocastich indicator dit veel beter weer geeft, kun je de RSI indicator met een kleine ‘tweek’ ook perfect gebruiken om aan te geven of de markt in een uptrend of in een downtrend is. Beter nog dan de EMA 200 bijvoorbeeld. In de video laat ik ook zien hoe ik de RSI indicator er even bij pak om de trend aan te tonen.

Tijdens de Masterclasses die ik geef leer ik je natuurlijk alle ins en outs van de RSI indicator, die uiteraard ook oversold en overbought aangeeft, maar daar kun je alleen iets mee in specifieke markt situaties.

Live video: maken van een technische analyse

Mocht je meer willen weten over mijn programma waarin ik je kan begeleiden naar het zelfstandig, consistent en stressvrij traden, klik dan hier om een call met mij te boeken.

En volg mij op Instagram en Twitter!

Veel succes!

Fabian 👊🏻

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *