Ik wacht af… #Bitcoin

Met de wekelijkse trend nog steeds blauw (= indicatie Tripple Screen van Alexander Elder), komend van rood en op de daggrafiek een bullish trendlijn die doorbroken is, wacht ik geduldig af op welke richting de markt kiest om op te gaan. Mijn verwachting is omhoog, omdat de wekelijkse trend van rood af komt en richting groen draait. Niks is zo onvoorspelbaar als de markt, dus ik kijk real time wat er gebeurd. Mijn verwachting zou over een uur weer anders kunnen zijn.

Op de daggrafiek heb ik een EFI van 2 ingesteld. Wanneer deze een spike onder de 0 lijn maakt en de wekelijkse grafiek is groen, is bij het terugkeren van de spike aan de onderkant van de nullijn een moment on long in te stappen. Gezien de wekelijkse grafiek blauw is, klopt dit natuurlijk niet helemaal, maar is de EFI wel iets wat ik monitor om de sterkte van de trend te bepalen.

Daarnaast heb ik een diagonale, bullish trendlijn op de uurgrafiek geplaatst. Trendlijnen op de uurgrafiek neem ik niet zo heel erg nauw, immers komt het vaak voor dat in de uurgrafiek de candlestick onder de lijn uitkomt, maar dat de trend gewoon bullish blijft. Ik heb in dit geval een driehoek getekend. Ergens in de komende uren komen de candlesticks de driehoek uit. is dit ruim aan de bovenkant, let dan op het volume. Met weinig volume is het vaak een fake-out. Grote traders drijven de prijs zo op, zodat veel emotionele traders instappen en de grote treaders verkopen dan massaal, om vervolgens weer laag in te kopen. Als je besluit om op een breakout in te stappen, zet je stop-loss dan scherp en koop opnieuw laag in bij een fake-out.

btc trendlijnen op uurgrafiek

Graag hoor ik af er traders zijn die hierover andere ideeën hebben. Neem even contact met mij op of laat een reactie achter onder dit bericht.

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *