RSI (Relatieve Sterkte Index) hoe werkt dat?

RSI plaatje

Onderstaande beschrijving gaat over hoe ik de RSI indicator interpreteer op dit moment en voor eigen gebruik inzet. Dit artikel bevat pertinent geen advies. Het risico om snel geld te verliezen is groot vanwege de volatiliteit van cryptocurrency. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe cryptocurrencies werken en of u zich het grote risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen.

Samenvatting

• Ik gebruik deze indicator in de daggrafiek*.
• Boven de 70 -> overgekocht (overbought) kans op omkeer.
• Onder 30 -> oververkocht (oversold) kans op omkeer.
• Is de trendlijn van de RSI het tegenovergesteld van de trendlijn van de cryptomunt, kans op omkeer.
• Ik vaar niet alleen op deze indicator! Ik gebruik altijd de trendlijnen en candlestickpatronen. In een overgekocht situatie kan de prijs zeker verder stijgen!

Uitleg

De Relatieve Sterkte Index indicator is een simpele indicator die kan helpen bij het bepalen van kantelpunten in de markt. De RSI-indicator meet de snelheid en richting van een beweging. Voor de berekening wordt gebruikgemaakt van de volgende formule: RSI = 100 – (100 / (1 + (gemiddelde stijging / gemiddelde daling)))

Ik gebruik de indicator op twee verschillende manieren.

1. Overbought/oversold

Wanneer de waarde van een munt boven de 70 uitkomt, dan geeft dit een overgekochte situatie aan. De waarde is te hard gestegen en de kans op een tegenreactie wordt groter op basis van deze indicator. Komt de indicator onder de 30, dan geeft dit een oververkochte situatie aan. Belangrijk is om je analyse op de candlesticks goed te doen en het volume goed in de gaten te houden en bij een actieve trade altijd je stoploss te plaatsen. Wanneer een prijsstijging doorzet, kan de RSI ook oververkocht aangeven. In dit geval is er geen sprake van een omkeer.

printscreen van ETH op Coinigy met een voorbeeld van zowel een goede als verkeerde RSI indicatie
Bij groen was de indicatie correct, bij rood niet. Ik doe altijd eerst mijn candlestick analyse en check daarna RSI.

2. Divergenties met de RSI

Positieve divergentie treedt op wanneer de trendlijn van de RSI stijgt terwijl de trendlijn van de cryptomunt zelf daalt. Dit geeft aan dat de trend van de cryptomunt hoogstwaarschijnlijk omkeert naar boven.

Negatieve divergentie treedt op wanneer de trendlijn van de RSI daalt terwijl de trendlijn van de cryptomunt zelf stijgt. Dit geeft aan dat de trend van de cryptomunt hoogstwaarschijnlijk omkeert naar beneden.

RSI divergentie is een vrij krachtige indicator. Het komt er op neer dat de trend van de RSI het tegenovergestelde van de trend van de cryptomunt laat zien. Ik gebruik deze indicatie om mijn analyse op de candlesticks en volume kracht bij te zetten. Meer als een bevestiging.

Voorbeeld van een RSI divergentie op coinigy

*Ik gebruik drie schermen. Scherm 1 weekgrafiek, om de trend te bepalen, scherm 2 daggrafiek, om te bepalen of ik long of short ga en wanneer, scherm 3 uurgrafiek, om het juiste moment te bepalen indien scherm 2 onduidelijk hierin is.

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *