Support veranderd in weerstand, waarom?

laptop met weerstand en support in de technische analyse

Drie mogelijke redenen…

1: Traders die verlies maken hopen op break-even uit te komen

Support is een gebied waar potentiële koopdruk kan optreden en de prijs kan doen stijgen.

Echter support houdt niet altijd stand.

Als het breekt, gaan traders die ‘long’ zijn het rood in. De slimme traders beperken hun verlies en gaan verder. Maar ‘koppige’ traders (het domme geld) houden vast aan hun verlies en hopen dat de prijs zal terugkeren naar hun instapprijs, zodat ze op break-even uitkomen.

Dus als je daarover nadenkt…

Veroorzaakt de groep koppige traders verkoopdruk tegen hun instapprijs wanneer ze uit hun posities stappen. En als er maar genoeg van dit soort traders zijn, veranderd steun in weerstand.

Dat is één reden, maar er is nog meer..

2: Traden volgens de boeken

Traders die bekend zijn met de klassieke technische analyse proberen te verkopen (target te pakken) op het voorgaande supportgebied, aangezien dat is wat de meeste trading boeken je leren.

En als je genoeg traders hebt die de opzet van het boek “volgen”, legt dit ook een verkoopdruk op het vorige supportgebied, wat daarom weerstand kan worden.

3 De shorters komen de markt in

Traders die short willen gaan op de markt (Als je niet weet wat short gaan is, zoek het even op in de handige begrippenlijst die je uiteraard al hebt opgeslagen in je favorieten -> https://tradingdutch.com/begrippenlijst) maken gebruik van voorgaande supportlevels om in te stappen, zeker als ze zien dat de markt daar stagneert door mogelijk de twee eerder genoemde redenen.

Op deze manier moet je naar weerstand en support kijken. Het zijn niet zomaar lijntjes die je tekent en daar doet de markt wat. Nee, er zit een reden achter waarom de markt mogelijk iets doet op dat specifieke punt.

Het is belangrijk dat je dit leert begrijpen.

Anticiperen op de anticipaties van andere traders! 👊🏻

Nu je dit weet, is het zinvol om in een Zoomcall te bespreken welk pad voor jou het beste ins om je doel m.b.t. traden te bereiken?

Maak een afspraak 👉🏻 stressvrijtraden.nl

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *