Tools om te handelen in cryptocurrency

foto van de juiste tools verkeerd in gebruik

NOTITIE: meer dan een jaar na het schrijven van onderstaand artikel en verschillende exchanges en tools getest te hebben, heb ik deze pagina herschreven. Ga naar de nieuwe pagina met tools en applicaties die ik nu gebruik.

De inhoud van dit artikel over tools om te handelen in cryptocurrency is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en bevat pertinent geen advies. Handelen in cryptocurrencies of andere beleggingsproducten brengen risico’s mee. Vraag er naar bij uw beleggingsadviseur. #disclaimer

Basis tools om te handelen in cryptocurrency

Als je gaat zoeken zijn er op het internet onnoemelijk veel tools om te handelen in cryptocurrency te vinden. Om het voor jou makkelijk te maken som ik hieronder de betere tools van dit moment op die ik momenteel zelf gebruik. Ben je van plan te starten met handelen in crypto, let dan hier goed op.

Ik ben gestart met de aankoop van Ƀitcoins die ik overgemaakt naar mijn wallet (online portemonnee). Van daaruit maak ik het bedrag waarmee ik wil handelen over naar een Exchange. Wil ik op een gegeven moment weer een bedrag van mijn handelsbudget terugstorten op mijn bankrekening volg ik dezelfde weg, maar dan andersom.

De eerste twee tools zijn noodzakelijk om de eerste keer Bitcoins of een andere munt aan te schaffen, daarna volgen de tools om te handelen in cryptocurrency.

Cryptocurrencies kopen en terugstorten naar jouw bankrekening

BTC Direct is een goede en betrouwbare partij waar je al vanaf € 10,- Ƀitcoins kunt kopen. Je betaalt eenvoudig met iDeal. Naast duidelijke instructievideo’s biedt BTC Direct support via chat en telefoon.

Behalve Ƀitcoin kun je via BTC Direct ook Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en Ripple kopen. Wil je voor grote bedragen aan Ƀitcoins kopen dan biedt BTC Direct ‘Private Trading’ aan. Wil je Ƀitcoins terugstorten op je bankrekening dan open je eenvoudig een verkoop order bij BTC Direct en ontvang je het geld in maximaal twee werkdagen op je rekening.

Gebruik van een cryptocurrency wallet (portemonnee)

BTC Direct biedt geen wallet, omdat zij geloven dat de kracht van een open blockchain in de decentralisatie zit, waarbij de gebruiker in control is over zijn/haar bezittingen.

Zodra een derde partij de toegang heeft tot zijn/haar sleutel en daarmee dus ook tot zijn/haar crypto’s is er in hun optiek sprake van een constructie die veel overeenkomsten vertoont met de constructie zoals bij een gecentraliseerde bank. Je kunt bijvoorbeeld de wallet van BTC.com gebruiken.

Zelf gebruik ik nauwelijks een wallet. Mijn handelsbudget staat op Exchanges. Geld in mijn wallet staat stil en dat vind ik zonde.

De Exchanges

Binance.com is een van de betere exchanges van dit moment. Een zeer groot aanbod aan altcoins en ze staan bekend om hun klantgerichtheid en service.

Op mijn blog heb ik een aantal handleidingen staan waaronder deze voor Binance:
hoe maak ik een account aan
hoe stort ik geld op mijn Binancerekening
hoe plaats ik een stop order (stoploss)
hoe maak ik een API aan

De andere exchange die ik gebruik is Poloniex. Naast trading en margin trading biedt Poloniex ook “lending“. Op het moment dat je niks met jouw geld op Poloniex doet, kun je het tegen een vastgestelde rente uitlenen voor een bepaalde tijd.

Op mijn blog heb ik een aantal handleidingen staan waaronder deze voor Poloniex:
hoe maak ik een account aan
hoe neem ik geld op van mijn Poloniexrekening

De technische analyse, traden en portfoliomanagement

Coinigy.com is de mastertool! Hier gaat het traden beginnen. De voorgaande tools gebruik je eenmalig om op te starten of indirect via Coinigy waar je via een API verbinding maakt met jouw account op de Exchanges.

Op Coinigy voer je de technische analyses uit maak je aantekeningen en sla je alles op via chart layouts of de nieuwe Coinigy feature “memoborden”. Coinigy is niet gratis, maar is zijn geld dubbel en dwars waard.

De Delta app is van de beste crypto portfoliamanagement tools van dit moment. De app installeer je op je telefoon. Je maakt API verbindingen en de rest gaat automatisch. Je kunt Delta ook op je pc installeren, maar ik gebruik alleen mijn telefoon.

Met Delta heb je een totaaloverzicht van de huidige status van al jouw portfolio’s. Deze tool is gratis!

Echter als je maar met één Exchange werkt dan hoeft je geen Delta te gebruiken. Delta is alleen handig als je portfolio verdeeld is over meerdere Exchanges en/of wallets.

Last but not least, Excel! Hierin maak ik een totaal overzicht van mijn watchlist. Het Trading Dutch Systeem deelt de watchlist op in drie stukken. Een longlist, shortlist en een prioriteitenlijst.

Alle trades, met bijbehorende informatie die goed trade management vereist, houd ik bij in Excel.

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *