Traden in de huidige markt? Ik heb geen geduld om te traden..

traden in de huidige markt bitcoin voorbeeld

Onderstaand artikel over Traden in de huidige markt gaat over hoe ik het op dit moment interpreteer. Dit artikel bevat geen advies. Het risico om snel geld te verliezen is groot vanwege de volatiliteit van (crypto)valuta of effecten. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe de (crypto)valuta of de effecten waarin u handelt werken en of u zich het grote risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen. Lees de disclaimer.

Wist je dat auto’s voor 95% van hun leven geparkeerd staan? Dat las ik een artikel met weetjes. Daarbij moest ik gelijk denken hoe lang wij als trader ‘geparkeerd’ staan. Zeker in de huidige markt!

Traden in de huidige markt vind ik vervelend

Vorige week dacht ik laat ik eens wat geld overhevelen naar mijn margin account op Binance, zodat ik er klaar voor ben om te shorten. Maar ook shorten zit er niet overtuigd in bij de huidige markt (te ver buiten het Gebied van Waarde).

Soms is het gewoon vervelend dat ik geen goede setups vind. Dat ligt ook aan mij hoor, want ik wil geen uren spenderen om op zoek te gaan naar een trade die er wel klaar voor is. Ik ben iemand die van stressvrij traden houd. Ik weet wel dat je als trader ook geld verdient door niet te traden in een aantal gevallen. Dat hoort er gewoon bij. Maar goed, ik vind het niet fijn.

Als je dit artikel leest en je herkend jezelf hierin, weet dat je niet de enige bent.

Maar wat doe jij in zo’n geval?

Wat moet je nou met de huidige markt?

Afwachten!

Tot er een beslissing komt. Dat is wat ik over het algemeen doe. Ik wil duidelijke beslissingen zien in de markt of een duidelijk level dat gerespecteerd wordt door de prijs. Een level dat gerespecteerd wordt is bijvoorbeeld de supportlijn waar de prijs door middel van een rode candle niet doorheen gaat en de opvolgende candle is groen.

In de huidige neerwaartse markt neem ik maar één enkele trade met een verminderd risico, door met een kleiner bedrag in te stappen in tegenstelling van hoe ik dat normaliter doe in een opwaartse markt bij een heldere setup en met een goede edge in de markt.

Ik lees veel posts die zoiets claimen als ‘In juli gaat de prijs weer naar de hogere levels!’

Tja, ik weet dat de mensen dat willen lezen, het artikel zal ongetwijfeld veel aandacht trekken, omdat je brain dat nou eenmaal wil horen. Maar ik blijf lever emotieloos kijken naar wat de markt mij echt vertelt. Als de prijs dan in juli omhoog gaat is dat mooi, maar als dat pas bijvoorbeeld in september of later gebeurd is dat ook prima.

Als de markt boven de groene balk blijft is dat positief. En dan positief als in de zin van een stijgende markt. Niet de emotie ‘positief’. Als de markt vervolgens zijwaarts blijft gaan dan komt hij op een gegeven moment de trendlijn tegen. Ook dit is positief en naar verwachting pakt de prijs daarna de ruimte om hoger te gaan, tot aan de tweede trendlijn.

Bij de tweede trendlijn staan naar verwachting een hoop verkooporders klaar:

  • De longers pakken hun winsten bij hun targets
  • De shorters stappen in

Maar als dit niet gebeurd en de prijs zakt onder de voorgaande low (de onderkant van de groene balk), dan is dat een negatief signaal. Voor mij echter geen moment om een short te pakken, om dat het gebeid van waarde om te shorten een stuk hoger ligt! FOMO Alert!

Eerst de komende dagen maar eens kijken welke informatie ik nog meer krijg vanuit de huidige marktbeweging.

Traden in de huidige markt op YouTube

Wist je dat ik elke maandag, woensdag en vrijdag een marktupdate opneem en op YouTube plaats? Rond 10:00 neem ik de video op en (afhankelijk van mijn afspraken) post ik deze direct op YouTube. Ik noem het de TradingDutch Marktflits, omdat ik het probeer kort te houden, zo’n 10 – 15 minuten. Dan is het voor iedereen makkelijk tussendoor even te bekijken en kun je op die manier mijn gedachten over de huidige markt makkelijk volgen. Ik houd het luchtig 😊.

Ben je nog niet geabonneerd op mijn YouTube kanaal?? Schaam je! 😂 Doe het nu gelijk even. Je ontvangt dan iedere keer dat ik de marktflits post op YouTube een notificatie, mits je dit hebt ingesteld uiteraard. Zo blijf je wekelijks goed op de hoogte van de huidige markt, zonder dat het je heel veel tijd kost.

Klik op deze link om naar mijn YouTube kanaal te gaan en klik daar op Abonneren/Subscribe!

Heb je bepaalde vragen aan mij? Neem gerust even contact op of laat onder dit artikel een berichtje achter!

Succes👊🏻

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *