Truth, the whole truth and nothing but the truth

De echte waarheid

Wanneer je iets wilt bereiken in je leven, het maakt niet uit wat, dan is het belangrijk dat je je zelf blijft ontwikkelen. Dat geld ook voor de tradersmindset. Een brede zelfontwikkeling draagt bij aan een stabiele tradersmindset. Een van de eerste en belangrijke principes bij zelfontwikkeling volgens Steve Pavlina is waarheid. Je leert altijd wel belangrijke lessen ongeacht hoe je leeft, maar je kunt je groei enorm versnellen door je bewust te zijn van wat waarheid is en wat ontkenning.

Als je weet wat de waarheid is, is de volgende stap het volledig accepteren van de waarheid. Hoe moeilijk deze ook is. Als je hem niet accepteert kun je er ook niks aan veranderen en leef je in ontkenning. Hoe kun je een carrière maken die je voldoening geeft als je niet toegeeft dat je huidige baan niet goed is voor je? Kun je je relatie verbeteren als je niet accepteert dat je huidige relatie je een leeg en alleen gevoel geeft? Hoe kun je je gezondheid verbeteren als je niet wil accepteren dat je huidige eetgewoontes niet goed zijn voor je?

In zijn boek Personal Development for Smart People legt Steve dit principe uit aan de hand van een aantal sleutelwoorden.

Perceptie

De basis van waarheid is perceptie. Als je iets is je leven wilt verbeteren moet je er eerst goed naar kijken. Hoe voel je je er over? Welke gedeelte gaat goed? Welk gedeelte kan beter? Vergelijk eventueel jouw antwoorden met iemand aan wie je de zelfde vragen stelt over dit onderwerp. Zo krijg je een helder beeld.

Inzicht

Inzicht is een mechanisme dat je verkrijgt  door te leren uit ervaring. Wanneer je je bewust wordt van de langetermijnverwachting van jouw geest, omzeil je het patroon van ontkenning en zie je de waarheid heel helder.

Acceptatie

Het volgende punt dat Steve in zijn boek aanhaalt bij het principe waarheid is volledige acceptatie. Accepteer je de complete waarheid over jouw situatie? Dit is inclusief de consequenties op lange termijn.

Hoe meer je de echte waarheid onder ogen ziet en accepteert hoe meer zelfbewust je wordt.

Blokkades

De blokkades die jou er van weerhouden om de waarheid onder ogen te zien zijn volgens Steve: media conditionering, sociale conditionering, valse overtuigingen,
emotionele interferentie, verslavingen en onvolwassenheid. Al deze zaken leiden af.

Ben jij voor de volle 100% eerlijk naar jezelf? Of leef je op bepaalde punten nog in ontkenning? Wil je het niet zien? Is het te moeilijk op dit moment? Misschien leg je de oorzaak wel buiten jezelf en vindt je dat je er niks aan kunt doen? Als je deze beslissing neemt, ben je dan wel 100% eerlijk naar jezelf?

Steve geeft in zijn boek een aantal tips en tricks die je kunt gebruiken om te onderzoeken hoe het met jouw inzicht over de waarheid is. Welke blokkades en afleiding heb jij? Wat weerhoudt jou ervan een tradersmindset te ontwikkelen en te blijven ontwikkelen? Traden vergt discipline. Iedere dag weer. Laat je niet afleiden. Dit geldt niet alleen voor traden, maar ook voor jouw persoonlijke doelen. Focus!

Het volgende principe dat hij beschrijft is liefde dat samen met kracht de drie hoofdprincipes vormen. Wil je meer weten over de principes van Steve Pavlina? Bij bol.com kun je zijn boek bestellen of vraag er naar bij je locale boekwinkel.

Kijk voor meer motiverende boeken op onze Lezen! pagina. Blijf je (traders)mind ontwikkelen! Continue!

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *