Waarom bitcoins mixen?

uw online privacy beschermen

Tegenwoordig is het betalen met Bitcoins is een uitstekende manier om uw aankopen te verrichten, giften te doen, leningen te verstrekken of gewoon te gebruiken voor betalingen van persoon naar persoon (p2p), zonder dat u geld kwijt bent aan transactiekosten en dergelijke. Bitcoin activiteiten worden echter geregistreerd en zijn beschikbaar voor het publiek via de blockchain; een uitgebreide database die een record van elke Bitcoin transactie opslaat.

Bij alle exchanges (platform waarop u kunt handelen, bijvoorbeeld in bitcoins) dient de gebruiker een ID te scannen en te uploaden. Grote transacties moeten worden gemeld aan de juiste overheidsinstantie. Wanneer u betaalt voor goederen en diensten met Bitcoins zal u uiteraard een naam en adres moeten verstrekken aan de verkoper voor de levering van de goederen.

bitcoin-anoniem

Dit betekent dat iemand met een belang in het bijhouden van uw activiteiten, uw zichtbare balans, ID-informatie en uw toekomstige transacties kan volgen of uw reeds gedane transacties kan bestuderen. Kortom, u hebt uw veiligheid en privacy aangetast. Het gaat niemand iets aan wat u gekocht heeft, hoeveel geld u in uw bitcoin portemonnee heeft of hoeveel geld u overmaakt naar u zelf of wie dan ook! Ik vind dat het duidelijk moet zijn bij het grote publiek dat wanneer u gebruik maakt van bitcoin (of altcoin) betalingen dat de transacties publiekelijk zichtbaar zijn en dat de kans zeer groot is dat criminelen hier misbruik van maken.

Juist om dit te voorkomen raadt ik u een veilige en betrouwbare mixservice aan, zoals Coinmixer.se om van tijd tot tijd uw Bitcoins te anonimiseren, zodat transacties niet kunnen worden gekoppeld u en uw portemonnee. Op de websites staat een duidelijke Nederlandstalige handleiding over hoe deze service werkt, inclusief het gebruik van een anonieme portemonnee. Immers gaat niemand iets aan hoeveel bitcoins er in uw portemonnee zitten.

Ik raad altijd aan om twee of meer adressen te gebruiken met verschillende vertragingen om wille van de beste veiligheid. Ook dit wordt in de handleiding uitgelegd. Uiteraard kunt u ook een andere mixservice die u vertrouwd gebruiken.

!! Coinmixer.se is gestopt !!
Een betrouwbaar alternatief is bestmixer.io

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *