Wat is BitTube?

plaatje met twee personen onder bittube logo

BitTube streeft ernaar, net als een aantal andere blockchain-projecten, om dè “Bitcoin YouTube” te worden, of wat je het gedecentraliseerde, door cryptocurrency aangedreven YouTube-alternatief zou kunnen noemen. Opgericht door Halsey Minor, vecht het VideoCoin-project voor een plekje op het speelveld. Anderen zoals Livepeer en YouNow bieden ook vergelijkbare YouTube-alternatieven. Maar BitTube hoopt zijn plaats te verdienen als hét Bitcoin-YouTube alternatief.

BitTibe website

BitTube biedt de optie om video’s te kunnen publiceren zonder censuur. Het platform elimineert op deze manier de noodzaak van het gebruik van voor gecentraliseerde opslagbedrijven, zoals YouTube en hierdoor aanzienlijk de afhankelijkheid van het verkopen van advertenties om inkomsten te genereren. Contenteigenaren ontvangen betalingen van kijkers en deze transacties vinden plaats via de cryptocurrency van het systeem, ook wel BitTube Coin (TUBE) genoemd.

Hoe werkt BitTube?

De whitepapers van het bedrijf beschrijven de technologie en de doelen.

Gedecentraliseerd platform

Een van de doelen van het bedrijf is decentralisatie, wat vooral het voordeel oplevert om BitTube te onderscheiden als dè Bitcoin YouTube. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat alle online opslag plaatsvindt op het Interplanetary File System (IPFS). IPFS probeert het internet te decentraliseren via een peer-to-peer-hypermedieprotocol dat HTML vervangt. Dit neemt de controle over gebruikersgegevens uit handen van gecentraliseerde opslagbedrijven en het geeft die controle terug aan de gebruikers.

Gegevens bevinden zich daarom niet op een fysiek vast adres, maar worden geplaatst op een wereldwijd servernetwerk. En hashing (unieke wiskundige identificatie) bewaakt de integriteit van de gegevens. Vervolgens verbetert het algoritme de efficiëntie door te voorkomen dat er dubbele gegevens worden beheerd en verminderd het benodigde dataverkeer. En het netwerk zoekt altijd naar de dichtstbijzijnde en snelste gegevensbron.

Een screenshot met de selectie van video's van BitTube

Browser Applicatie

En als alternatief voor YouTube opereert BitTube volledig in de browser. Gebruikers die alleen video’s willen bekijken hoeven dus geen speciale software te installeren om een BitTubevideo te bekijken. En naast video’s die via BitTube zijn geüpload kan ook elke andere video op het netwerk worden bekeken, mits deze op de juiste manier is geïdentificeerd door een hash.

Gebruikers die live video’s willen uitzenden moeten de BitTube Sendersoftware installeren. Met deze software kunnen gebruikers hun scherm delen. De software uploadt gegevens naar het BitTubenetwerk en levert rechtstreeks een uitzending via het peer-to-peer (P2P) netwerk zonder een gecentraliseerd datacenter.

Kijkers worden ook betaald

Het verdienmodel werkt zo dat gebruikers de TUBE mijnen tijdens het bekijken van video’s. De gegenereerde munten worden verdeeld tussen de contentprovider, BitTube en de kijker van de video.

De eigenaar van de video verdient inkomsten vanaf de allereerste kijker en BitTube z/hij heeft geen hoog aantal volgers nodig om te kunnen verdienen. Terwijl de kijkers van BitTube TUBE mijnen en lekker genieten van de video’s verdienen zij tegelijkertijd. Kijkers uit gebieden met een laag inkomen vormen dus een doelgroep, omdat alleen al het bekijken van video’s potentiële inkomsten voor hen oplevert.

Volgens de white paper ontvangt BitTube zelf ongeveer 10% van alle media-inkomsten.

Blockchain Explorer en Anonymity

BitTube biedt een blockchainverkenner om alle transacties weer te geven en biedt daardoor transparantie. De verkenner rapporteert de verdeling van alle toegekende beloningen en toont aan welke video’s en welke kijkers hoeveel inkomsten hebben ontvangen.

Zoals verwacht bij gedecentraliseerde blockchaintechnologie verzamelt en slaat BitTube geen persoonlijke informatie op, maar gebruikt alleen cryptografische informatie, waardoor de anonimiteit van de gebruiker wordt gewaarborgd.

Meer over BitTube

Een screenshot van het LinkedIn-profiel van de CEO van BitTube, Saber Maram

Sabre Maram heeft BitTube in december 2017 opgericht en is de CEO. BitTube heeft zijn hoofdkantoor in de regio Santa Cruz op Tenerife in Spanje. Na vier jaar IT-supervisor bij OBI Group Holding voor Europese DIY retail, werd Sabre Maram ​​ondernemer. Na 15 jaar leiding geven en het oprichten van verschillende bedrijven begon hij met BitTube.

Wat de omvang van het team betreft, op LinkedIn claimen 22 mensen een associatie met het bedrijf te hebben, een paar als adviseur of consultant en een aantal in de kantoorondersteuning en technisch personeel. Het bedrijf heeft 84 volgers op LinkedIn. Kai-Uwe Schnier is vanaf het begin van de onderneming de CFO.

Op sociale media toont BitTube 2.657 leden op Discord en 7.103 leden op Telegram. BitTube’s Twitter-account toont 7.090 volgers.

TUBE aanbod en duurzaamheid

De BitTubebroncode is geschreven in de programmeertaal C++ en de basis van de Monerocode diende als startpunt voor dit project. Monero maakt gebruik van het CryptoNightalgoritme voor proof-of-working consensus en dit komt op zijn beurt uit het CryptoNoteprotocol.

Privacy staat hoog in het vaandel en CryptoNote streeft ernaar om echte privacy te garanderen door middel van cryptografie en egalitarisme. Ook als met de implementatie van CryptoNote, past CryptoNight zijn ontwerp zodanig aan dat het geschikt is voor gewone PC CPU’s om te kunnen mijnen. Er zijn geen speciale hardwareapparaten nodig om de efficiëntie van het mijnen te verbeteren. Mijners kunnen dus niet ten onrechte ‘vals spelen’ door extra hardware aan te schaffen.

Dit alles maakt het TUBE-algoritme bestand tegen ASIC en Nicehash en CPU-mining biedt een natuurlijke habitat voor het BitTube-ecosysteem.

Er is geen ICO gelanceerd om kapitaal voor het bedrijf te genereren. Ook vond geen pre-mining van TUBE plaats. Het maximaal aantal munten dat BitTube verstrekt is 1 miljard. En gebruikers de munten verdienen door simpelweg video’s te bekijken en/of te uploaden.

Als een “Bitcoin YouTube” en geen gecentraliseerde online service is BitTube wel van plan om een ​​geschikt voting systeem op te zetten binnen het platform om zo meer connectie met de social media mogelijk te maken.

TUBE Tradin History

BitCoin Coin (TUBE) heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 5.567.584 en op dit moment verkoopt de munt voor iets minder dan $ 0,08. En TUBE begon bij de eerste release met een waarde van $ .10 per munt, dus de waarde is iets gedaald. Maar het bedrijf begon pas in december 2017, dus dit is pas voor slechts een half jaar werk.

bittube afbeelding

Wallet Investor beschouwt de munt als een slechte langetermijninvestering: “Volgens ons prognosesysteem is TUBE een slechte langetermijn (1 jaar) investering, vanwege de lage market cap kan de TUBE prijs eenvoudig worden gemanipuleerd.”

Om eerlijk te zijn, TUBE vertegenwoordigt een utility-token en niet een security zoals aandelen.

Waar kan je TUBE kopen?

Verschillende exchanges handelen in TUBE. Daar koop je TUBE met Bitcoin.

Op Livecoin en TradeOgre kun je TUBE kopen. Livecoin heeft TUBE toegevoegd per 21 februari 2018.

TUBE wordt ook verhandeld op Upbit. Upbit is een Koreaanse cryptocurrency-to-cryptocurrency (C2C) trading platform. Upbit werd gelanceerd door een van de grootste ontwikkelaars van berichtenapps in Korea, Kakao, welke samenwerkte met Bittrex. Om op Upbit te kunnen handelen moet je een account op Kakao registreren.

Waar kan je TUBE opslaan?

BitTube biedt eigen portemonnee met volledige functionaliteit, waardoor een gebruikersaccount alles heeft wat er nodig is. Je beheert je eigen adressen en overschrijvingen van je portemonnee. De portemonnee heeft een koppeling met de geplaatste video’s. En de portemonnee functioneert ook als een op zichzelf staande mijner voor de BitTube-pool.

Dit artikel van Fabian Leferink verscheen eerst op Coincentral.

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *