Zcash mining vier keer meer winstgevend dan Bitcoin

bitcoin vs zcash

Bitcoin mining, toen het net begon, kan worden vergeleken met goudkoorts. De relatieve anonimiteit en peer-to-peer elektronische betaalmogelijkheden maakten het aantrekkelijk.

Dit tezamen met de mogelijkheid om te kunnen mijnen met een gewone thuiscomputer en de soms belachelijk hoge winsten maakten Bitcoin mining veelbelovend en grensverleggend.

Innovatieve techniek liefhebbers en hackers behoorden tot de eerste groepen die zich met de nieuwe Satoshi Nakomoto-creatie bezighielden. Maar naarmate de markt groeide namen de bitcoinmining mogelijkheden toe, waardoor ook de hardware-eisen en het stroomverbruik wezenlijk toenamen en hierdoor de winstgevendheid daalde.

pickhouweel op rots met zec

Het enthousiasme van beleggers in Bitcoin is het afgelopen jaar gestagneerd in het licht van de toegenomen internationale regelgeving gericht op cryptocurrencies. De enorme prijsdaling schokte ook het beleggersvertrouwen. En de huidige prijsschommelingen bieden niet veel hoop.

Nu, blijkt uit gegevens samengesteld door Anything Crypto, verslaat Zcash (ZEC) andere bewezen crypto’s zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) met minen. Dit is gebaseerd op het huidige moeilijkheidsniveaus.

Volgens de site kunnen Zcash miners die de Antminer Z9 mini gebruiken binnen twee jaar een rendement van ongeveer $8.000 verwachten. Ether mining komt op de tweede plaats op $2.800 met behulp van de Antminer E3, binnen dezelfde periode.

Bitcoin miners die de GMO B2-rig gebruiken, die wordt beschouwd als de meest krachtige ASIC, zouden in ongeveer twee jaar ongeveer $1.500 kunnen minen. Op basis van deze berekeningen verslaat ZEC minen het BTC minen met meer dan 4x. De mining moeilijkheidsniveaus zijn meegenomen in de berekeningen.

De toekomst van Zcash Mining

De cryptocurrency van Zcash is in 2016 ontwikkeld met het doel anonieme gebruikers meer te bieden dan Bitcoin. De betalingen worden gepubliceerd op een openbare blockchain en gebruikers hebben een privacyoptie om het verwerkte bedrag, de afzender of de ontvanger te verbergen.

Met behulp van het Equihash hashing-algoritme werd de eerste ASIC, de Bitmain Antminer Z9 mini, in mei op de markt gebracht. Het heeft een maximale hash rate van 10ksol / s en een stroomverbruik van 300W.

Er is reeds een groeiend aantal individuele miningprojecten die profiteren van ZEC voor mining, met een totale waarde van ongeveer $ 666 miljoen.

Dit gezegd hebbende, Bitcoin en Ether hebben een veel grotere marktwaarde dan Zcash en daarnaast ook een enorm aantal bedrijven met immense middelen ingezet voor mining. Om nog maar te zwijgen van de miningpools.

Dit maakt het veel moeilijker om met BTC mining winst te maken en geeft ZEC de kans om als een alternatief voor de individuele miner te dienen, voordat grote bedrijven er groots mee aan de slag gaan.

Dit artikel van Fabian Leferink verscheen eerst op Coincentral.com

In 10 weken leer ik jou zelfstandig, veilig en consistent te traden! Boek nu een call!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *